8.9 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekKülföldEgymillió focipályányi erdőt vágtak ki Brazíliában tavaly

Egymillió focipályányi erdőt vágtak ki Brazíliában tavaly

A Greenpeace brazíliai közpolitikai koordinátora szerint a helyzet tovább romolhat, ha Jair Bolsonaro megválasztott brazil elnök beváltja kampányígéretét, és módosít a környezetvédelmi szabályozásokon.

Bolsonaro azt mondta, hogy felszámolja a védett, valamint a bennszülöttek számára fenntartott területeket, valamint azt, hogy csökkenti a környezet elleni bűncselekmények visszaszorítására irányuló ellenőrzéseket és szankciókat. Ha mindez megvalósul, az elképzelhetetlen helyzethez vezethet – mutatott rá Marcio Astrini, a Greenpeace brazíliai közpolitikai koordinátora.

A megválasztott brazil elnök gazdasági akadálynak nevezte az esőerdők jogszabályi védelmét. Bolsonaro azt tervezi, hogy összevonja a környezetvédelmi és a mezőgazdasági minisztériumot. Ugyanakkor arra is utalt, hogy felülvizsgálhatja terveit, amelyek hatalmas felzúdulást keltettek a dél-amerikai országban.

Brazíliában 2004 és 2012 között jelentősen csökkent a kiirtott erdők nagysága, többek között a kormányzati szigorításoknak köszönhetően.

Forrás: MTI

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem