3.7 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Egymásra mutogattak az uniós országok a vasárnapi csúcstalálkozón (Videó)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Több uniós ország vezetője is Görögországot hibáztatta a Balkánon kialakult menekültválságért a vasárnapi uniós csúcstalálkozón.

Egymásra mutogattak az uniós országok a vasárnapi csúcstalálkozón
Egymásra mutogattak az uniós országok a vasárnapi csúcstalálkozón

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök azonban Törökország felelősségét firtatta.

A legdrámaibban Szlovénia miniszterelnöke fogalmazott, aki közölte, hogy ha az érintett országok nem tesznek meg mindent a megoldásért, akkor ez a vég kezdete az Európai Unió számára.

– Mindannyiunkat kötelez a Genfi Egyezmény- mondta Angela Merkel német kancellár.- Vannak az emberi méltóságot érintő normáink, és ami megkönnyebbülés, hogy a normáink arról is szólnak, hogyan osszuk el a feladatokat az úgynevezett balkáni útvonalon. Természetesen arról is beszélni fogunk, hogyan fejlesszük tovább a regisztrációs központokat az unió külső határain. Az EU határainak hatékonyabb védelme egy fontos feladat.

A magyar miniszterelnök megfigyelőként vett részt a találkozón, mert mint mondta: a nyugat-balkáni migrációs útvonal már nem érinti Magyarországot.

– Az Európai Unió tagállamai, különösen azok, akik a schengeni egyezmény tagjai is, nem képesek vagy nem állnak készen arra, hogy betartsák a szavukat.
De vannak nemzetközi egyezményeink, és ezeket mindenkinek be kéne tartania. Az első javaslatom az volt, hogy le kellene mennünk délig, hogy megvédjük a görög határt, ha ők erre nem képesek.

Tudósítónk szerint az uniós csúcs egy üzenet a menekülthullám által leginkább érintett országoknak:

– Diplomáciai források szerint a mai csúcs Angela Merkel ötlete volt. A német kancellár és az Európai Bizottság elnöke, Jean Claude Juncker világos üzenetet akartak küldeni a közép- és délkelet-európai államoknak: azt, hogy hagyják abba az önálló akcióikat és kezdjenek el együttműködni egymással.

 

Forrás: euronews

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Szőrnyű baleset Szabadegyházánál.., az idős sofőr a helyszínen elhunyt..

Borzalmas fotókon, ahogy átszúrta a kocsit a nyitott sorompó, esélye sem volt az idős sofőrnek Halálos kimenetelű közúti közlekedési...

Kitört a cukorhiány: Budapesten és vidéken is érdemes korán kelni, ha még vásárolnál

A budapesti és a vidéki üzleteket járva is az látszik, hogy lassan hiánycikknek számít a hatósági áras kristálycukor,...

Szülők figyelem! Tegnaptől indult el, hogy legalább 18 C-fokos léghőmérsékletet kell biztosítani a köznevelési – és oktatási intézményekben!

Közfoglalkoztatási Támogatások Keretrendszere: A köznevelési és szakképzési intézményekben hétfőtől (november 28-tól) minimum (legalább) 18 C-fok hőmérsékletet kell biztosítani! Azokban...

Ma este az Elvis-imitátorok viszik a prímet! – Milliókért a pokolba – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...