6.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Egyesült Államok: ezt a lépést elrettentésnek szántuk

Dátum:

Megosztás:

Szaúd-Arábia után Egyiptomban tárgyalt az izraeli-Hamász konfliktusról Antony Blinken, az USA külügyminisztere. A nemzetközi közösség egy regionális háború veszélyétől tart.

„Minden országban, ahová mentem, eltökéltek abban, hogy elejét vegyék a konfliktus terjedésének” – jelentette ki az amerikai diplomácia vezetője. Hangsúlyozta, hogy ezek az országok „saját befolyásukat és kapcsolataikat felhasználva próbálják elérni, hogy ez ne történhessen meg”.

Blinken beszélt arról is, hogy Washington világossá tette az állami és a nem állami szereplőknek egyaránt, hogy ne éljenek vissza a kialakult helyzettel.

„Kézzel fogható cselekedetekkel támasztottuk alá ezeket a kijelentéseket, most már két legnagyobb repülőgép-hordozó hajórajunk térségbe küldésével. Ezt nem provokációnak szánjuk, hanem elrettentésnek” – hangsúlyozta az amerikai külügyminiszter.

„Senki se tegyen olyasmit, amivel olajat önt a tűzre máshol” – tette hozzá.

Blinken közölte azt is, hogy újranyitják majd a rafahi határátkelőt Egyiptom és a Gázai övezet között.

A nemzetközi közösség egy regionális háború veszélyétől tart, főleg miután Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter vasárnap figyelmeztetett, hogy „a térség szereplőinek keze a ravaszon van”. Amirabdollahián továbbá beszélt arról, hogy az Egyesült Államok jelentős „károkat fog szenvedni”, ha a helyzet eszkalálódik. Egyeztetést folytatott a libanoni Hezbollahhal is.

Blinken hétfőn Izraelbe indul vissza egyeztetni.

Az Európai Unió tagállamainak vezetői vasárnap nyilatkozatot adtak ki, benne közös állásfoglalást fogalmaztak meg, kedden pedig rendkívüli EU-csúcs lesz.

Videó

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Az újjáépített Bucsára rá sem lehet ismerni

Ukrajna 22 megyéjében 600 ezer emberhez jut el a magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítsége. Az elnök-igazgató Lehel László az...

Átadták Alekszej Navalnij holttestét az édesanyjának

Az orosz ellenzéki vezető a távoli sarkvidéki Szalehárd város börtönében kilenc nappal ezelőtt váratlanul halt meg. Navalnij özvegye, Julija...

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...