28.3 C
Budapest
2023. június. 2. péntek

Egyes források szerint az oroszok ukrajnai offenzívája nem másról szól, mint a haditechnikájuk gyakorlati bevezetéséről..

Dátum:

Megosztás:

Most a leopárdgyilkos szupertankjukat vetik be Ukrajnában, amely nagytételű értékesítésére annak gyakorlati bemutatása után kerülhet sor..

Az orosz hadsereg az ukrán háborúban már több modern harcászati eszközt tesztelt, most pedig az újgenerációs T-14 Armata alapharckocsikon lehet a sor

írja az Avtovzgljad.

A lap kiemeli, hogy nincsenek megbízható adatok a T-14 Armata tankok bevetéséről a különleges műveleti zónában, azonban a nyugati hírszerzés korábban arról tudósított, hogy az oroszok az újgenerációs tankjaik közül kettőt már az egyik ukrán határhoz közeli orosz kiképzőközpontban használtak. Amennyiben a NATO információi megbízhatóak, ez annak az előjele lehet, hogy hamarosan Ukrajna területén is bevetésre kerülhetnek az orosz szupertankok.

Az Avtovzgljad szerint az Armatának elsősorban a német Leopard 2-es tankokkal kell megküzdenie, amelyek közül az elsőket már le is szállították Ukrajnának a szövetségeseik. A Leopard viszont több tekintetben is alulmarad az Armatával szemben, amely 7 tonnával könnyebb német vetélytársánál, ez pedig a manőverezésben hatalmas előnyt jelent.

A T-14 Armata a világ legmodernebb tankja. FORRÁS: SPUTNIK VIA AFP/EVGENY ODINOKOV

Emellett az Armata erősebb, nagyobb ütőerejű ágyúval van felszerelve, amely ráadásul automatikus töltéssel rendelkezik, szemben a Leopard manuális töltésével. Ennek köszönhetően az Armata percenként 14 lövést képes leadni. Szintén komoly eltérés, hogy az Armata tornya személyzet nélküli, mivel a legénység mindhárom tagja a tank elejében foglal helyet.

EMIATT SZÁMOS TECHNOLÓGIÁT TUDTAK HASZNOSÍTANI A TANK TORNYÁBAN SZABADDÁ VÁLT HELYEN.

Ezek elsősorban olyan radarok és szenzorok, amelyek a bejövő lövedékeket és rakétákat képesek észlelni és ezeket hatástalanítani. Újítás, hogy az Armata képes a tank oldalából saját lövedékeket kilőni, amelyek még azok célba érése előtt megsemmisítik a beérkező ellenséges lövedékeket. Az Armata szintén fel van szerelve olyan elektronikus eszközökkel, amelyek az ellenséges drónok hatástalanítására szolgálnak.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ő az! Fotókon az intézetis kisfiúk megrontója! (18+)

Őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint "intézetis" kisfiúkat csalt az otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal...

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the U.S. (18+)

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the...

Figyelmeztetést adott ki a Google: ne kattints rá, ha ezt látod a leveleid között

Egy újfajta nyereményjáték terjed a népszerű levelezőrendszerben. Amelyre ha valaki rákattint, adatai rossz kézbe kerülhetnek. A népszerű böngésző levelezőprogramját,...

Összeverték Király Lindát

Én csak védekeztem - magyarázta az énekesnő. Király Linda volt a Szerencsekerék sztárvendége a TV2-n: elmesélte, hogy az Egyesült...