8.5 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

„Egyenesen nekem szállt, én pedig kapálóztam…” Megvadult varjú támadt egy budapesti lányra

Dátum:

Megosztás:

Teljesen ledöbbent attól, ami történt.

A saját erkélyén támadtak meg a varjak egy budapesti fiatal nőt

szúrta ki a Bors. 

Korábban bicikliseket, babakocsit toló nőt ijesztgettek, most pedig már egy erkélyen üldögélő fiatalt és a kutyásokat is megtámadták a nagytestű madarak:

ennek oka, hogy nemrég keltek ki a fiókáik, és elszántan védik őket, ezért veszélyt jelenthetnek a járókelőkre.

A dolmányos varjú nagytestű, mindenevő madár, amely kisebb állatokat és növényeket is előszeretettel fogyaszt, de a kukák kifosztásától sem riad vissza. A szürke madár akár félméteresre is megnőhet, hegyes, erős csőrrel rendelkezik.

A varjútámadást elszenvedett fiatal nő, Lilla, elmondta: sosem gondolta volna, hogy a madarak így viselkedhetnek.

A legfrissebb hírek itt!

„Zöld, parkos környezetben lakom a XIII. kerületben. Kimentem az erkélyre dohányozni, leültem és élveztem a jó időt. Aztán a következő pillanatban azt vettem észre, hogy teljes sebességgel repül felém egy varjú. Egyenesen nekem szállt, csapdosott a szárnyával én pedig kapálóztam. Érdekes látványt nyújthattunk együtt. Végül én félelmemben bemenekültem a lakásomba és az ablakból figyeltem az állatot. Nem akartam hinni a szememnek, de „szólt” a cimboráinak, ugyanis másodpercekkel később több varjú is megjelent és elfoglalták az erkélyemet”

– fejtette ki a vele történteket.

Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvivője szerint nem érdemes menekülni, ha madártámadás ér minket.

Kivédeni ezeket a varjútámadásokat nem lehet, mivel ez egy természetes viselkedése a madaraknak. Nem kell megijedni, szembe kell fordulni a madárral, rá kell kiabálni, ha van a kezünkben valami, oda kell csapni

– tanácsolta a szakember.

via Bors

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek