20.3 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Egyedülálló turisztikai attrakciót kapott a Balaton

Dátum:

Megosztás:

Egyedülálló turisztikai attrakciót kapott a Balaton

A zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élményparkban szombaton délelőtt felavatták a létesítményben megvalósult fejlesztéseket.

A Szabadics Zrt. elnöke, Szabadics Zoltán és a felesége által alapított táborban többek közt elkészült a Balatoni Hullámvasút, amely egyedülálló turisztikai attrakciónak számít Magyarországon.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A 281 méter hosszú hullámvasút a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében valósult meg.

Az 1,27 milliárd forintos beruházásban ugyanakkor új pályával bővült a csónak csúszda, valamint új pihenőtér létesült egy már meglévő épület bővítésével. Mindezek mellett fogadóépület és látogató központ is épült.

828 milliárdot szán a kormány a vidéki turizmusra

Az átadón a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is részt vett. Rogán Antal elmondta, a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége. Szavaiból kiderült, a következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire.

„Zalaszabar megelőzte Budapestet, ugyanis Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja is itt épült fel, illetve ilyen színvonalú, gyerekeknek szolgáló élménypark máshol sincs az országban”

– mutatott rá a politikus.

Kilenc hónappal a határidő előtt készült el a beruházás

Szabadics Zoltán, a tábor alapítója a szombaton átadott projektet beszédében a legnagyobb és legfontosabb beruházásnak nevezte. Hangsúlyozta, kilenc hónappal a határidő előtt avatták fel az újonnan felépült elemeket, amiért külön köszönetet mondott a munkálatok kivitelezőinek.

Hangsúlyozta, a táborban megfordult több ezer gyermektől három dolgot tanultak. „Hogy kell ok nélkül örülni; hogy kell mindig valamilyen foglalatosságba merülni; és hogy kell kiméletlenül kiharcolni azt, amit ő akar. Ennek megfelelően az elmúlt nyolc év minden szabad forrását ide építettük be” – fogalmazott Szabadics Zoltán. Hozzátette, azt a célt tűzték ki, hogy a balatoni régió legvonzóbb élményparkját és táborát valósítják meg, amihez Zalaszabar és a kormány is sok támogatását is elnyerték, utóbbit a Kisfaludy-programon keresztül.

A Holnapocska Tábor történetét és értékeit ebben az interjúban mutatta be lapunknak Szabadics Zoltán.

Képgaléria, nézegesd meg a képeket!

magyarepitok

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...