2.1 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Egy svéd mecset honlapja szerint a nők legfontosabb kötelessége, hogy kielégítsék a férjüket

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Szomorú, de az ilyen, és ehhez hasonló esetek már egyre kevésbé ütik meg a svéd társadalom ingerküszöbét.

A szaúdi pénzügyi támogatással 2011-ben épült Göteborgi Mecset honlapján „Új Muszlim Útmutató” néven nemrég megjelent a muszlim hívek számára egyfajta iránymutatás a hétköznapi élethez

A bárki számára hozzáférhető útmutatásban, olyan állításokat fogalmaznak meg, mint például, hogy a nőknek az a feladata, hogy szexuális értelemben bármikor kielégítsék a férjüket, illetve, hogy csak abban az esetben hagyhatja el az otthonukat, ha erre előzetesen engedélyt kértek az uruktól – írja az angol nyelvű orosz Sputnik News a helyi sajtóra hivatkozva.

Egy muszlim nőnek minden körülmények között reagálnia kell a fogékonynak kell lennie a férje szexuális közeledésére. Erősen ajánlott, hogy ezt a kedvesen tegye vele szemben. Ha elutasítja a férje szexuális közeledését, akkor bűncselekményt követ el. Kivéve abban az esetben, ha erre erős indoka van, például menstruál, vagy nagyon beteg.” – olvasható az mecset honlapján.

A Göteborg Posten nevű helyi hírportál szerint a több oldalas iránymutatást Fahd Salem Bahammam helyi imám írta és 26 különböző nyelven publikálták. A mecset honlapján úgy hivatkoznak a dokumentumra, mint ami a korán elveit követi és több muszlim hittudós egyetértésével készült.

Az iránymutatás természetesen széleskörű felháborodást váltott ki a svédek körében. Rengetegek posztoltak a közösségi médiában arról, hogy elfogadhatatlan, ha egy vallási közösség olyan tanácsokat ír elő a híveinek, melyek felülírják a hatályos jogszabályokat.

A botrányra reagálva a Göteborgi Mecset sajtótájékoztatót tartott, amin Muhammad El Alti szóvivő azt mondta, hogy a mecset nem minden pontban osztja az „Új Muszlim Útmutató” ajánlásait. A webhely jó információkkal szolgál a muszlim hívek számára, de előfordul olyan értelmezés, amelyben nem egyezik az álláspontunk.„ – mondta El Alti.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Göteborgi Mecset (twitter)

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor: .. “most ugrik a majom a vízbe”

A miniszterelnök terjedelmes interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte a december 5-én "élesedő" szankciók lesznek a legkomolyabbak. Orbán Viktor...

A protein és a női szépség: Miért kulcsfontosságú a megfelelő protein bevitel a nők számára is?

A megfelelő fehérjebevitel viszonylag kulcsfontosságú minden ember, különösen az aktív személy életében. Azonban sokaknál a fehérjék csak az izomtömeg...

Ma este egy romantikus dráma arról, hogy hogyan lesz egy kiskatonából EMBER – Újoncok napja.. – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Üzent a BKK: változik a közlekedés az ünnepek alatt – Ez sokakat érinthet!

Az adventi időszakban az utasok színvonalasabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében a hétvégi napokon sűríti egyes járatait, illetve nagyobb...