31.6 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Egy ronda állat segítene a rákosokon

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A világ egyik leggusztustalanabb állata, a csupasz turkáló szerencsés génjei miatt soha nem kap rákot, jól kezeli a stresszt, és sokkal tovább él, mint ahogy kellene neki.

A csupasz turkáló – más néven földikutya – egész életét a talajban tölti. Teljesen meztelen, a kelet-afrikai sivatagban csapatokba verődve él.

Hiába kis méretű, és ezért viszonylag korán meg kellene halnia, ő „nem tesz így”. Elvileg a természetben minél nagyobb egy állat, annál tovább él, de a csupasz turkáló kivétel e szabály alól. Átlagosan harminc esztendeig életképes, tovább, mint egy kutya vagy egy macska.

Korábbi kutatások azt is kimutatták, hogy a rágcsálók szinte semmilyen fájdalmat nem éreznek a bőrükön keresztül, és hihetetlenül alacsony az anyagcseréjük is, ami lecsökkenti az oxigénszükségleteiket.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy e különös lények genetikai térképét kutatják a hosszú élet titkáért a liverpooli és egy londoni egyetemen. A britekhez most amerikai és német kutatók is csatlakoztak. A csupasz turkálók génállományát a hagyományos patkányokéval vetették össze. Kiderült, a turkálók bizonyos génjei aktívabbak, mint más rágcsálókban, ez azt jelenti, hogy ezek a gének lehetnek felelősek a csupasz turkálók egészségügyi előnyeiért.

Génjeik nemcsak, hogy megóvják őket a ráktól, de az eredmények szerint a stresszhelyzetek optimális kezelésben is segítségükre vannak.

Azonos gének az emberben a sejtkárosodás folyamatával, azaz az öregedéssel állnak összefüggésben. Az is előfordulhat, hogy a jövőben e csúf állatok génvariánsainak segítségével hosszabbíthatják meg az emberi életet, és fejleszthetnek ki hatékony rákgyógyszert.

24.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

36-38 C-fok egész héten, kiadták a riasztást.. – Figyelem! Aki lát olyan autót, ahol kisgyermeket vagy állatot hagytak a bezárt járműben, azonnal hívja a...

Napról napra melegebb lesz Vasárnap a napsütés lesz túlsúlyban, a gomolyfelhőkből csak néhol keleten fordulhat elő gyenge zápor, esetleg...

Biden: Nem jöttek be Putyin számításai, a Nyugat „megerősödve” kerül ki a háborúból!

Az Egyesült Államok elnöke szerint Oroszországnak nem sikerült megosztani a NATO-t és a G7 csoportot. Nem vált be Vlagyimir...

Kálmán Olga: Ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát

A DK szóvivője szerint Kövér László egyenként bünteti végig a DK képviselőit. A Demokratikus Koalíció nevében közleményt adott ki...

A Fidesz elfoglalta a Facebookot

A felszíni picsogás mögött elfoglalta a Facebookot a Fidesz” – olvasható a lap vasárnapi cikkében. Nem a Facebook hozta el...