Kezdőlap Főhírek Külföld Egy pillanat alatt tört össze a család élete: egy részeg sofőr miatt...

Egy pillanat alatt tört össze a család élete: egy részeg sofőr miatt meghalt az 1 éves kisfiú, 5 éves nővére megbénult

32
opera pillanatfelvétel 2022 06 08 111709 www.borsonline.hu

A részeg sofőr belecsapódott a család kocsijába.

Tavaly júniusban nem is lehetett volna tökéletesebb a Clark család élete. Az apa, Vincent és az anya, Lee az első családi házuk megvételére készült, lányuk, Abby izgatott volt a közelgő nyaralás miatt, Oliver pedig kedvenc szavának, a „traktornak” gyakorlásával volt elfoglalva.

Aztán 2021. július 2-án minden összeomlott. Egy barátjuk házához tartottak vacsorázni, amikor egy részeg sofőr belecsapódott az autójukba. Az egyéves Oliver meghalt, az 5 éves Abby deréktől lefelé megbénult.

opera pillanatfelvétel 2022 05 28 143645 www.bmbah.hu

Vincent, aki szintén majdnem meghalt, eltörte a lábfejét, a lábát, a hátát és a nyakát, és agysérülést szenvedett. A 38 éves Lee-nek több csontja és medencéje is eltört, valamint megszakadt a lépe is.

Most, az első évforduló közeledtével Vincent azt mondja, hogy egy úttörő gatwicki rehabilitációs program reményt ad a családnak, hogy az ötéves Abby újra járni tud.

Sokszor megtettük ezt az utat, de az egész életünk néhány másodperc alatt tönkrement” – mondja Vincent.

„A másik autó vezetője ittas volt. Napokkal később a kórházban tértem magamhoz és meghallottam, ahogy a feleségem anyja azt mondta, Oliver meghalt. Olyan volt, mint egy rémálom, egy őrült álom.”

Oliver temetésére a baleset utáni napon került sor, a zsidó hagyományoknak megfelelően, de a három életben maradt családtag hónapokig kórházban marad, a rokonok pedig Abby mellett aludtak, amíg a szülei felépülnek.

„Abbynek hiányos gerincvelő-sérülése van, és azt mondták nekünk, nem valószínű, hogy valaha is járni fog” – mondja Vincent.

Clarkék megvizsgálták a kezelési lehetőségeket, és felfedezték a Neurokinex-et, amelynek központjai Hemel Hempsteadben, Bristolban és Crawleyban vannak, a Gatwick repülőtér közelében.

„Tevékenység-alapú neurorehabilitációt kínálnak, amely az állandó mozgásról szól, elektromos stimulációval kombinálva, ami igazán fontos volt számomra” – mondja Vincent.

A Neurokinex, amely a „lehetséges újradefiniálás” szlogen alatt működik, elnyerte a Legjobb Neurológiai Rehabilitáció díjat a 2021-es Social Care Awards díjon.

A család a GoFundMe oldal segítségével gyűjtötte össze a kezeléshez szükséges összeget és Abby januárban már el is kezdhette a fejlesztést.

“Aggódtunk, mert Abby nagyon félénk, de már az első órában nevetett. Kifejezetten gyerekeknek szóló programjuk is van, így tudják, hogyan kell szórakoztatva fejleszteni.”

Abby napi négy órát edzett a hét öt napján, és mozgásszervi tréningeszközt használt, az egyetlen ilyen eszközt Európában, amely támogatja a betegeket a futópadon, miközben újratanulják a lépésmintákat. Abby erőnléte javult és visszatért némi érzékelés a lábaiba is.

A család azonban reálisan látja a jövőt és tudják, még nagyon hosszú út áll Abby előtt, hogy újra tudjon járni. Mindenesetre a mostani eredményei reménykedésre adnak okot.

facebook