11.2 C
Budapest
2023. március. 30. csütörtök

Egy Orosz cég fellendítené az űrturizmust

Dátum:

Megosztás:

Hamarosan mi is eljuthatunk az űrbe, ha van rá elég pénzünk.

Egy Orosz cég, az „Energija” 2019-től biztosítana űrsétákat a Nemzetközi Űrállomásnál. Az orosz űrvállalat azt is tervezi, hogy egy rendkívül kényelmes lakómodult is telepít az állomásra.

Szerintük ugyanis a gazdagok hajlandóan egy ilyen kalandért pénzt áldozni, amit az is bizonyít, hogy eddig már hét dúsgazdag ember fizetett egy ilyen kis űrkalandért, ráadásul akkor rosszabb körülmények között, mint a most eltervezett.

A cég most azt tervezi, hogy 10 napos űrutakat csinálna a turistának, és emellé még egy kis űrséta is járna, mindezt az űrhöz képest luxuskényelemben, és persze nem kevés pénzért.

Egy ilyen űrtúra nagyjából 100 millió dollárba kerülne, azaz forintra átszámítva nagyjából 24 milliárdba.

A vállalat vezetője szerint a piackutatások azt igazolják, hogy a gazdagok készen állnak arra, hogy fizessenek egy ilyen kalandért.

Ezen kívül az űrtúrákat szervező cég 2022-től űrutakat szeretne szervezni a holdhoz, és 2050-re már egy bázist is ki szeretne ott építeni.

Egy másik Orosz cég pedig 2020-ra már turista utat tervez a holdhoz, és már szervezik is, itt nagyjából 30 milliárdba kerül egy jegy.

Ezenkívül az Oroszok bővíteni akarják a már meglévő űrállomásukat, hogy még több ember kényelmesen elférjen, így ezek a munkálatok is várhatóak a jövőben.

Szóval lassan meghódítjuk az űrt is, és már turistautakra is mehetünk, ha van elég pénzünk.

Persze az átlagnak nincs, azonban a Földön rengetegen megengedhetik maguknak ezt a luxust is, ami elképesztő, és úgy tűnik, hogy nagy az érdeklődés, szóval nemsokára valószínűleg nézhetjük a Facebookon az gazdagok űrből posztolt fotóit.

Forrás: netextra.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Somogyi Erika: jó ebédhez szól a nóta – videó

Jó étvágyat kívánunk! https://www.youtube.com/watch?v=BFlZvpoSH-Q YouTube Hirmagazin.eu

Itt vannak Oroszország békefeltételei

Oroszország részletezte azokat a feltételeket, amelyek teljesülése esetén véget érhet a háború. Moszkva csak saját feltételei mentén hajlandó békét...

A drágulással kapcsolatban is üzent a magyar vásárlóknak a Tesco-vezér

Pálinkás Zsolt szerint tetőzött az élelmiszerárak inflációja, Magyarország pedig jó hely üzletelni. .. Hogy aztán ez mit is jelent,...

Tovább csökkenti a trappista árát az egyik legnagyobb bolt – érdemes várni hétfőig a vásárlással

Újabb húsz százalékkal lesz olcsóbb a magyarok kedvenc sajtja. Borítékolható, hogy nem marad el a válasz a többi...