Home Hírek Háború Egy ócskavas hozta a frászt Amerikára? .. Csoda, hogy eljutott addig –...

Egy ócskavas hozta a frászt Amerikára? .. Csoda, hogy eljutott addig – mondják az USA-ban..

0
www.tiktok.com

Közeli fotók láttak napvilágot a Kuba partjainál parádézó orosz tengeralattjáróról.

Múlt héten egy orosz hadihajókból álló kötelék érkezett Kubába, veszélyesen közel elhaladva az Egyesült Államok felségvizei mellett. A köteléket vezető csúcsmodern atomtengeralattjáróról, a Kazanyról az oroszok posztoltak közeli fotókat és mit ne mondjunk, elég megviseltnek tűnik.

Az oroszok a „diplomáciai kapcsolatok” elmélyítése céljából küldték a négy hajóból álló köteléket a kommunista szigetország partjaihoz. Washington nyilvánvalóvá tette, hogy bár a kötelék ékének szánt Kazany képes atomtöltetek hordozására (ahogy egyébként a kötelékbe tartozó Gorskov tengernagy nevű fregatt is), valószínűleg nincs ilyen fegyverekkel felszerelve. A biztonság kedvéért azért a SOUTHCOM a környékre vezényelte az USS Helena vadásztengeralattjárót, illetve egy P-8A tengeralattjáró-vadász repülőgépet is megröptettek a környéken.

A most megjelent fotók alapján egy esetleges konfrontáció esetén nem lett volna túl nehéz dolga az amerikai gépnek, tekintettel arra, hogy a Kazanyt borító anekhotikus gumiborítás, aminek lényege a hangok elnyelése, így a tenger alatti célpontokat figyelő lokátorok kicselezése, több helyen leszakadt a hajóról.

Bár egyáltalán nem példa nélküli, hogy hosszú, hónapokig tartó bevetések során a borítás elkezd leválni a hajókról,

A KAZANY HIVATALOSAN AZ OROSZ FLOTTA ÉKKÖVEKÉNT ÉRKEZETT KUBÁBA, ÍGY MINIMUM KELLEMETLEN AZ, HOGY BŐ EGY HÉT ALATT ELKEZDTE LEDOBNI A HANGSZIGETELÉST.

A helyzeten tovább ront az, hogy a Jaszen-M osztály első tengeralattjárója mindössze bő három éve, 2021 májusában került átadásra.

Kép és forrás

#ócskavas#oroszhajó#csúcsmodell#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás