17 C
Budapest
2023. június. 8. csütörtök

Egy nő konténerekből épített lenyűgöző otthont az erdő közepén – igazi szentélyt teremtett magának..

Dátum:

Megosztás:

A legtöbben szeretnénk kilépni a modern élet rohanó ritmusából, szeretnénk önellátóak lenni, és élvezni a természetet, de sokunk számára ez csak egy álom marad. Ha elég szerencsések vagyunk, elérhetjük, hogy legalább időnként, egy vakáció idejére kiszakadhassunk a társadalomból, és egy-két hétig egyszerűbben éljünk, de ez a nő úgy döntött, a mindennapjai részévé teszi ezt az élményt, és az, amit létrehozott, valóban lélegzetelállító.

Rosie az új-zélandi Aucklandben élt, de mindig az volt az álma, hogy közelebb éljen a természethez. Amikor megismerkedett mostani férjével, eladta a házát, és a férfihoz költözött, így elég pénzt gyűjthetett össze ahhoz, hogy elkezdjen dolgozni álomotthona felépítésén.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Fotó: Living Big In A Tiny House/YouTube

Talált egy telket a gyönyörű Mahakirau erdőbirtokban, az Északi-sziget Coromandel félszigetén, ami népszerű nyaralóhelynek számít.

Rosie azonban nem egyszerűen nyaralóként, hanem az otthonaként tekint erre a magántulajdonban lévő rezervátumra, ahol megvásárolta ezt a 9,3 hektáros telket. A Mahakirau Forest Estate védett területnek minősül, és Rosie az egyik legkisebbet vásárolta meg az összesen több mint 445 hektáros területen található 25 telek közül. Az, hogy egy rezervátumban él, azt jelenti, hogy kötelessége tiszteletben tartani az őt körülvevő természetet, amit ő teljes mértékben meg is tesz.

Fotó: Living Big In A Tiny House/YouTube

Rosie otthona öt darab 6 méteres szállítókonténerből áll, és egy kis modernséget visz a természetes környezetbe. „Nagyon szeretem ezt az ipari külsőt, és sok jót hallottam arról, milyen erősek és tartósak ezek a konténerek. Mivel időnként meggondolom magamat, így könnyebb lesz bővíteni is” – magyarázta a tulajdonos azt a döntését, hogy miért éppen konténerekből építette fel az otthonát.

Háza az „Ahurewa” nevet kapta, ami azt jelenti, hogy „szent hely”, és tele van műalkotásokkal, amelyeket a nő lánya maga készített.

Fotó: Living Big In A Tiny House/YouTube

Rosie ugyanakkor nagyon komolyan veszi azt is, hogy védett területen építette fel a házát, és a lehető legkörnyezetbarátabb módon él. Az áramot 12 napelemből nyerik, ugyanakkor két víztartályuk is van, és komposzt WC-t használnak. A szennyvizet a komposztáló rendszerükbe vezetik el.

A ház nem csak kívülről lenyűgöző, ahol Rosie számos ehető és gyógynövényt is ültetett személyes használatra, de belülről is, és lélegzetelállító kilátás nyílik belőle a környező erdőre.

Fotó: Living Big In A Tiny House/YouTube

A lakásba az úgynevezett sárszobán keresztül lehet belépni, ez lényegében egy előtér, ahol a sáros csizmákat hagyhatja az ember, mielőtt belépne a lakótérbe. Ugyanakkor ez egyfajta tárolóként is szolgál, itt tartják a napelemeket, és itt található a ház energiabázisa.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Ebből az előszobából egy nagy, konyhával, étkezővel és terasszal rendelkező helyiségbe jut a belépő, ahol a padlótól a mennyezetig érő ablakok nyújtanak lélegzetelállító kilátást.

Egy kis kandalló teszi még barátságosabbá a házat, ami nemcsak a ház fűtésére alkalmas, hanem kályhaként is használható, ha a konyhai tűzhelyük esetleg gáz nélkül marad.

A nappalin átsétálva igazi kis könyvtárszobába léphet az ember, a padlótól a mennyezetig érő polcokkal, ami bizonyára minden könyvmoly álma, és egy kényelmes fotellel, ahonnan szintén lenyűgöző kilátás nyílik az erdőre. Ez valóban a tökéletes olvasósarok.

Fotó: Living Big In A Tiny House/YouTube

A ház másik oldalán található a pár fürdőszobája és hálószobája.

Ezzel a házzal Rosie elérte, hogy végre teljesen önellátó életet éljen. A napenergiának, az esővízgyűjtő és a komposztáló rendszernek köszönhetően a házaspárnak nem kell sem fizetnie sem a vízért, sem a villanyért.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A ház egyik oldala délelőtt, a másik pedig délután kap napfényt, és mindkét oldalán van egy szabadtéri terasz is, így a pár a nap bármelyik szakában élvezheti a napsütést, vagy éppen az árnyékot. Kezdetben, amikor a ház még épülőfélben volt, a teraszt használták fő gyülekezőhelyként, és itt főztek.

 twice

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Vanessa Paradis, Eric Defosse – Két apának mennyi a fele? – nagyon izgalmas thriller, vígjáték – videó

A fiatal és gyönyörű Alice Thomaso kiszabadul a börtönből, ahova luxusautók lopásáért került. A lánynak egy hónappal korábban meghalt...

Élőben közvetítették az illegális gyorsulási versenyt, ez lett a vége – videó

Egymást hibáztatják a fóti gyorsulási verseny résztvevői és nézői. Nemcsak a nézők, hanem több sofőr is közvetítette az...

Itt van Putyin váratlan bejelentése

Vlagyimir Putyin nemrég arról számolt be, hogy az orosz gazdaság már az idén növekedési pályára áll, a GDP...

Kényszerleszállás Oroszországban, és az Oroszországgal szembeni szankciók miatt az utasok még egy üdítőt sem tudnak venni bankkártyával!

Hajtóműprobléma miatt kényszerleszállást hajtott végre az Air India indiai légitársaság egyik repülőgépe Oroszországban. Az Új-Delhiből San Franciscóba tartó repülőgép...