0.9 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

„Egy nagymamának nem kellene felnevelnie az unokáit” – a 61 éves nő otthagyta a családját, hogy beutazza a világot..

Dátum:

Megosztás:

A gyerekei először haragudtak rá, amiért nem segít nekik, de aztán megértették, hogy nem köteles erre. Őket már felnevelte, és nem az ő dolga felnevelni az unokáit is.

Bár minden gyerek imádja a nagyszüleit, sok szülő nem érti meg, hogy nem kötelességük gondoskodni az unokáikról.

Sokan úgy gondolják, hogy mivel úgyis otthon vannak, nincs jobb dolguk, mint az unokákra vigyázni, pedig az igazság az, hogy minden joguk megvan élvezni a megérdemelt pihenést.

Ez a nézetkülönbség néha problémákat szülhet, mert, míg egyes nagyszülők szívesen vigyáznak az unokáikra, mások egyértelműen kijelentik, hogy ez nem az ő kötelességük, bármennyire is imádják őket.

Pontosan ez történt Josefa Feitosa, ismertebb nevén „Jô” esetében is. Ez a nagymama más, mint a többiek, és nem akart otthon maradni az unokáival. Miután hosszú éveken át dolgozott a brazil börtönrendszerben, és felnevelte a saját gyerekeit, amikor nyugdíjba ment, egyáltalán nem arra vágyott, hogy még több gyereknek viselje gondját.

Három gyereke volt, és egy unokája, akire időnként vigyáznia kellett, de egy ponton megelégelte a dolgot, nemet mondott, és úgy döntött, elindul felfedezni a világot. Eladta minden vagyonát, a házát, a bútorait és a ruháit, hogy azt tehesse, amit mindig is szeretett volna.

Utazgatni kezdett, először csak szülőhazájában, de aztán maga mögött hagyta az országhatárokat, és elindult, hogy felfedezze az egész világot.

Kezdetben az egyik lánya, Lilith Feitosa furcsának és bosszantónak találta a dolgot, mert úgy gondolta, hogy a gyerekek kiváltsága felfedezni a világot, végül azonban megértette, hogy az édesanyja nem olyan, mint a többi nagymama. szeretett volna utazni, felfedezni, és belevágni egy nagyszerű kalandba.

Josefa elmondta, hogy büszke és elkötelezett édesanya, de úgy gondolja, nem a nagymamák dolga, hogy gondoskodjanak az unokáikról. Meggyőződése, hogy egy nagymama otthona sem állhat mindig nyitva a gyerekek és az unokák előtt, mert neki is joga van egy kis magánélethez.

 

Éppen ezért döntött úgy, hogy beutazza a világot, és olyan élményekkel gazdagodik, amelyeket odahaza Brazíliában nem élhetne át.

Minden kalandját megosztja az Instagramon, és szeretne inspirációt adni azoknak az idős embereknek, akik félnek utazni. Gyakran indul útnak egyetlen hátizsákkal, és bár nincs része nagy luxusban, úgy találja, hogy minden egyes élménnyel gazdagabb lesz.

 

Éveken át keményen dolgozott, és gondoskodott a családjáról, és most, idős korában, szeretné magának szentelni az idejét, és élményekkel gazdagítani az életét.

twice

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...