27.1 C
Budapest
2022. június. 30. csütörtök

„Egy nagymamának nem kellene felnevelnie az unokáit” – a 61 éves nő otthagyta a családját, hogy beutazza a világot..

Dátum:

Megosztás:

A gyerekei először haragudtak rá, amiért nem segít nekik, de aztán megértették, hogy nem köteles erre. Őket már felnevelte, és nem az ő dolga felnevelni az unokáit is.

Bár minden gyerek imádja a nagyszüleit, sok szülő nem érti meg, hogy nem kötelességük gondoskodni az unokáikról.

Sokan úgy gondolják, hogy mivel úgyis otthon vannak, nincs jobb dolguk, mint az unokákra vigyázni, pedig az igazság az, hogy minden joguk megvan élvezni a megérdemelt pihenést.

Ez a nézetkülönbség néha problémákat szülhet, mert, míg egyes nagyszülők szívesen vigyáznak az unokáikra, mások egyértelműen kijelentik, hogy ez nem az ő kötelességük, bármennyire is imádják őket.

Pontosan ez történt Josefa Feitosa, ismertebb nevén „Jô” esetében is. Ez a nagymama más, mint a többiek, és nem akart otthon maradni az unokáival. Miután hosszú éveken át dolgozott a brazil börtönrendszerben, és felnevelte a saját gyerekeit, amikor nyugdíjba ment, egyáltalán nem arra vágyott, hogy még több gyereknek viselje gondját.

Három gyereke volt, és egy unokája, akire időnként vigyáznia kellett, de egy ponton megelégelte a dolgot, nemet mondott, és úgy döntött, elindul felfedezni a világot. Eladta minden vagyonát, a házát, a bútorait és a ruháit, hogy azt tehesse, amit mindig is szeretett volna.

Utazgatni kezdett, először csak szülőhazájában, de aztán maga mögött hagyta az országhatárokat, és elindult, hogy felfedezze az egész világot.

Kezdetben az egyik lánya, Lilith Feitosa furcsának és bosszantónak találta a dolgot, mert úgy gondolta, hogy a gyerekek kiváltsága felfedezni a világot, végül azonban megértette, hogy az édesanyja nem olyan, mint a többi nagymama. szeretett volna utazni, felfedezni, és belevágni egy nagyszerű kalandba.

Josefa elmondta, hogy büszke és elkötelezett édesanya, de úgy gondolja, nem a nagymamák dolga, hogy gondoskodjanak az unokáikról. Meggyőződése, hogy egy nagymama otthona sem állhat mindig nyitva a gyerekek és az unokák előtt, mert neki is joga van egy kis magánélethez.

 

Éppen ezért döntött úgy, hogy beutazza a világot, és olyan élményekkel gazdagodik, amelyeket odahaza Brazíliában nem élhetne át.

Minden kalandját megosztja az Instagramon, és szeretne inspirációt adni azoknak az idős embereknek, akik félnek utazni. Gyakran indul útnak egyetlen hátizsákkal, és bár nincs része nagy luxusban, úgy találja, hogy minden egyes élménnyel gazdagabb lesz.

 

Éveken át keményen dolgozott, és gondoskodott a családjáról, és most, idős korában, szeretné magának szentelni az idejét, és élményekkel gazdagítani az életét.

twice

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Szörnyű baleset: Sóderszállító nyomott agyon egy embert Dunavarsánynál

Halálos baleset történt szerda reggel a dunavarsányi kavicsbányánál - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t. Egy rakodás alatt lévő...

Putyin megüzente: ekkor tör ki a harmadik világháború

A konzervatív Washington Examiner arról ír, hogy hétfőn az egykori orosz elnök Dmitrij Medvegyev arra figyelmeztette a NATO-t, hogy...

Férfi vízilabda-válogatottunk kikapott az olasztól, legjobb esetben is az 5. helyért játszunk majd

Jól indult, de végül nem sikerült legyőzni a címvédőt. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–10-re kikapott az olasztól a...

Eltűnt egy 17 éves leány a Dunában.. Rendőreink nagy erőkkel keresik..

Egy 17 éves lányt keresnek a Dunában Visegrádnál. Három testvér fürdőzött a folyóban a visegrádi kompkikötőnél, a 16 éves...
facebook