2 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Egy ligában az USA és Magyarország – 100 ország nem tudja teljesíteni a WHO oltási célkitűzéseit..

Dátum:

Megosztás:

Az Egyesült Államok és Magyarország mellett további európai, ázsiai és amerikai országok sem tudják teljesíteni a WHO kitűzését.

Még több hír a betegségekről, gyógyulásról, megelőzésről, az egészséges életmódról..

Az idei év közepére a lakosság 70 százalékának beoltását tűzte ki céljául még októberben a WHO, ám jelenleg minden jel arra mutat, hogy sikertelenek lesznek az erőfeszítések több mint száz országban, köztük Magyarországon is, derül ki a CNBC cikkéből.

Az Our World in Data látványos térképen mutatja meg, hogyan állnak az egyes államok átoltottság terén: a sötétkék színnel jelzett országokban már sikerült átlépni a 70 százalékot, a világoskék színnel jelöltekben a jelenlegi oltási trendek alapján el fogják érni azt, a pirossal kiemeltekben azonban a mostani adatok figyelembe vételével el fog bukni ez a cél.

 

COVID-19: Amely országok jó úton haladnak afelé, hogy a 70%-ot teljesen beoltsák népességük 2022 közepére?

https://ourworldindata.org/grapher/covid-vaccination-global-projections?country=~OWID_WRL

A térkép készítésekor a rendelkezésre álló, hivatalos adatok alapján dolgoztak, az oltási tempót pedig az elmúlt 14 napban beadott adagok átlaga alapján határozták meg. Azt feltételezik, ez a sebesség marad meg az év közepéig.

„Ezt a várható arányt hozzáadva a lakosság teljes mértékben immunizált részéhez kiszámítottuk, hogy 2022. július 1-jén az emberek mekkora hányada lesz teljesen beoltva. Az előrejelzésünkből kizárjuk azokat az országokat, amelyek több mint harminc napig nem jelentettek számadatokat” – mondták el a kutatók. Elismerték, hogy

módszerük nem veszi figyelembe az olyan változókat, mint az esetleges vakcinahiány, az oltások bevezetésének sebességében bekövetkező változások vagy az új kormányzati intézkedések.

A térkép alapján valamivel kevesebb mint 50 ország már elérte a 70 százalékos küszöböt, köztük Katar, Portugália és Japán is. Szaúd-Arábia, Oroszország és Hongkong azok közé az államok közé tartoznak, amelyek még nem lépték át a 70 százalékos küszöböt, de jó úton haladnak afelé, hogy 2022 közepére elérjék a WHO által kitűzött célt.

Afrikában, valamint Kelet- és Közép-Európában számos ország nem fogja ugyanakkor elérni ezt, ebbe a csoportba tartozik Magyarország is.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...