26 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Egy ligában az USA és Magyarország – 100 ország nem tudja teljesíteni a WHO oltási célkitűzéseit..

Dátum:

Megosztás:

Az Egyesült Államok és Magyarország mellett további európai, ázsiai és amerikai országok sem tudják teljesíteni a WHO kitűzését.

Még több hír a betegségekről, gyógyulásról, megelőzésről, az egészséges életmódról..

Az idei év közepére a lakosság 70 százalékának beoltását tűzte ki céljául még októberben a WHO, ám jelenleg minden jel arra mutat, hogy sikertelenek lesznek az erőfeszítések több mint száz országban, köztük Magyarországon is, derül ki a CNBC cikkéből.

Az Our World in Data látványos térképen mutatja meg, hogyan állnak az egyes államok átoltottság terén: a sötétkék színnel jelzett országokban már sikerült átlépni a 70 százalékot, a világoskék színnel jelöltekben a jelenlegi oltási trendek alapján el fogják érni azt, a pirossal kiemeltekben azonban a mostani adatok figyelembe vételével el fog bukni ez a cél.

 

COVID-19: Amely országok jó úton haladnak afelé, hogy a 70%-ot teljesen beoltsák népességük 2022 közepére?

https://ourworldindata.org/grapher/covid-vaccination-global-projections?country=~OWID_WRL

A térkép készítésekor a rendelkezésre álló, hivatalos adatok alapján dolgoztak, az oltási tempót pedig az elmúlt 14 napban beadott adagok átlaga alapján határozták meg. Azt feltételezik, ez a sebesség marad meg az év közepéig.

“Ezt a várható arányt hozzáadva a lakosság teljes mértékben immunizált részéhez kiszámítottuk, hogy 2022. július 1-jén az emberek mekkora hányada lesz teljesen beoltva. Az előrejelzésünkből kizárjuk azokat az országokat, amelyek több mint harminc napig nem jelentettek számadatokat” – mondták el a kutatók. Elismerték, hogy

módszerük nem veszi figyelembe az olyan változókat, mint az esetleges vakcinahiány, az oltások bevezetésének sebességében bekövetkező változások vagy az új kormányzati intézkedések.

A térkép alapján valamivel kevesebb mint 50 ország már elérte a 70 százalékos küszöböt, köztük Katar, Portugália és Japán is. Szaúd-Arábia, Oroszország és Hongkong azok közé az államok közé tartoznak, amelyek még nem lépték át a 70 százalékos küszöböt, de jó úton haladnak afelé, hogy 2022 közepére elérjék a WHO által kitűzött célt.

Afrikában, valamint Kelet- és Közép-Európában számos ország nem fogja ugyanakkor elérni ezt, ebbe a csoportba tartozik Magyarország is.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Tűz ütött ki csütörtökre virradóra egy faipari üzemben, Magyarbánhegyesen.

Hét városból riasztottak tűzoltókat, mert akkora a tűz, hogy a falu is veszélyben van Tűzoltóink a katasztrófavédelmi munkatársaikkal együtt...

Ezért nincs a hazai boltokban elég cukor

Cukorhiányra panaszkodnak a vásárlók. A boltokban vagy nem lehet kapni cukrot, vagy az üzletek limitálják a megvehető mennyiséget. Magyarország...

Volodimir Zelenszkij ismét nagyot kér a nyugati országoktól, Moszkva reagált

Az orosz turisták kitiltását kéri az ukrán elnök: egy ilyen korlátozás a jelenlegi szankcióknál sokkal hatékonyabb lehetne, amelyek...

Gyurcsány Ferenc: végetek van

Egy vélhetően a kormánynak címzett bejegyzéssel jelentkezett a DK-elnöke szerda délelőtt a közösségi oldalán. „Ilyen, amikor dől. Amikor már...
facebook