Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó „Egy időzített bomba volt” – Speciális ösztöndíjjal hajtott a hadtudományi doktorátusra a...

„Egy időzített bomba volt” – Speciális ösztöndíjjal hajtott a hadtudományi doktorátusra a zuglói késelő

0
Időzített bombának tartották társai Mohamedet / Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Budapest — Ígéretes karrier előtt állt az a 37 éves marokkói származású férfi, aki a múlt szombaton két és fél éves gyermekük szeme láttára gyilkolta meg a feleségét egy zuglói park zsákutcájában.

A. Mohamed a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanult, és a hadtudomány doktora címét szerette volna megszerezni. Információnk szerint a férfi már hosszú ideje Magyarországon élt, a legmagasabb szintű posztgraduális, azaz doktori képzést megelőzően már a mesterfokozatú egyetemi tanulmányait is hazánkban folytatta.

Miután Veszprémben elvégezte az egyetemet, egy fővárosi doktori iskolában folytatta a tanulmányait, ahol a jövő évben végzett volna. Egy speciális ösztöndíj keretében tanult Magyarországon, biztosították a szállását, illetve kapott mindenféle juttatásokat is havonta. Úgy tudom, az illegális bevándorlással kapcsolatban végezte a képzés abszolválásához szükséges kutatásait. Rendkívül szorgalmas volt, de sok mindenbe beleütötte az orrát, s néha túlbuzgón viselkedett – mesélte a Blikknek a gyilkossággal gyanúsított férfi egyik ismerőse.

A. Mohamed szombaton a XIV. kerületben található Füredi parkban beült a felesége által használt autóba, majd hosszas veszekedés után halálra szúrta az asszonyt. A tragédiát végignézte közös gyermekük is, akit a helyszínre siető rendőrök a közelben lévő családsegítőbe menekítettek. A vitatkozást többen is hallották, egy idős asszony arról számolt be lapunknak, hogy fülsiketítő ordibálást hallott a kocsiból, azt azonban nem értette, hogy mit kiabálnak, mert a férfi arabul beszélt.

A Blikk megtalálta azt a szintén XIV. kerületi ingatlant, ahol a pár sokáig együtt élt. Ez alig néhány kilométerre van a gyilkosság helyszínétől. A lakók többsége albérlő, nem igazán ismerik egymást, a marokkói férfira azonban többen is jól emlékeztek.

– Sokáig itt éltek együtt, aztán a férfi egyszer csak eltűnt. Nekem semmi gondom nem volt velük, a férfi mindig nagyon udvarias volt. Többször láttam, ahogy a picit vitte le a lépcsőházban, mindig udvariasan köszönt. A hölgy visszahúzódóbb, csöndesebb volt, az látszott rajta, hogy a gyereket nagyon szereti – mesélte benyomásait egy házban lakó asszony.

A Blikk úgy tudja, A. Mohamed és felesége kapcsolata megromlott, válófélben voltak. Ezt támasztja alá a férfi egyik egyetemi társának beszámolója is, aki úgy tudja, A. Mohamed egy ideje a campus területén található Orczy Kollégiumban lakott.

A. Mohamed előtt fényes jövő állt, de a férfi most hosszú évekre rács mögé kerül

Sajnos, ez az ember egy időzített bomba volt. Rettentő agresszívan és kötekedően viselkedett mindenkivel, beleértve a tanárokat is. Állandóan bírálta, kritizálta az oktatókat is. Szerintem már rég ki kellett volna rúgni az egyetemről – árulta el a diáktárs.

Tagadja tettét a marokkói

A nyomozási bíró – az ügyészi indítvánnyal egyezően – letartóztatta a gyanúsítottat. Úgy tudjuk, A. Mohamed tagadja a bűncselekmény elkövetését, a bírói döntést azonban tudomásul vette.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Exit mobile version
Megszakítás