6.7 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Egy cég bevezette a 4 napos munkahetet – Az eredmény lenyűgöző!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy ausztrál média ügynökség, a VERSA, nem mindennapi döntést hozott meg a múlt évben. A vezetőség a munkahetet lecsökkentette heti 5 napról 4 napra. 

Az ügyvezető igazgató, Jonny Clow a következőképpen nyilatkozott:

“Szó szerint bezárjuk az irodát szerdánként, hogy a csapatunk tagjai ügyeket intézhessenek, a családjukkal legyenek, sportoljanak vagy éppen kipihenjék magukat a hét közben is, ahelyett, hogy az egész hetet végig kellene tolniuk, várva a hétvégére.”

Kath Blackman, a cég vezérigazgatója tavaly júliusban indította el teszt jelleggel a 4 napos munkaheteket, és abszolút bejött. 

“Miután többféle rugalmas intézkedést is meghoztunk, amelyek közül egyik sem jött be (az emberek annyira különbözőképpen vették ki a szabadságokat, hogy kezelhetetlenné vált az egész), Kath eldöntötte, hogy egy egynapos szabadnapot mindenkinek beiktat a hétbe.” – folytatta Jonny.

“A szerda jó ötletnek tűnt, mivel az a hét közepe. A munkahét tehát lényegében két aprócska hétre oszlott, ami egy teljesen új modellt jelent. A péntek amúgy is egy laza nap, amikor a dolgozók hosszabb ebédszünetre mennek, vagy korábban távoznak.”

„Olyan jól alakult az egész, hogy egy hónapból lett három, majd háromból hat, most pedig már több, mint egy év telt el, de még mindig életben van. Egyértelművé tettük a dolgozók számára, hogy ha ettől csökken a munka minősége, azonnal megszüntetjük, és ez motiválja őket.” 

Jonny elmondás szerint ők bizalmi alapú munkarendszert tartanak fenn, ahelyett, hogy mindenkinek a bedolgozott óráit figyelnék. 

Elismerte, hogy időbe telt, mire mindenki hozzászokott, többek között a kliensek is, ám komoly emelkedés tapasztalható a bevételeikben és pozitív irányú változás a munkahelyek megmaradásában.

A bevétel évről évre 46%-ot emelkedik, a dolgozók cégben maradása pedig 72-ről 88%-ra ugrott fel. Az alkalmazottak elégedettek, a cég virágzik, mi pedig reméljük, hogy a kísérletünk más cégeket is felbátorít majd, hogy hasonlóan cselekedjenek.” – jegyezte meg Jonny.

Több tanulmány is bizonyítja, hogy a munkaórák csökkenésével a dolgozók sokkal hatékonyabban képesek koncentrálni, miközben a termelés mértéke változatlan marad, amely jobb minőséggel és magasabb szintű kreativitással társul. A dolgozók ugyanakkor sokkal lojálisabbak egy olyan intézményhez, amely megadja nekik a lehetőséget, hogy szabadabban menedzselhessék munkán kívüli életüket.

Természetesen egy vendéglátó egység vagy egy élelmiszerüzlet kevésbé engedheti meg magának az ilyesfajta változtatást, ám nagyon sok cég élhetne vele és profitálhatna is belőle.

tudasfaja.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Az oroszok üzentek: még soha nem volt ennyire közel az atomháború – videók

Az orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy jövőre jelentősen növelik a katonai kiadásokat, felpörgetik a hadiipart és különös figyelmet...

Félelmetes ragadozó piráját találtak a Sebes-Körösben – videó (látványetetés)

Az elpusztult példányra Nagyváradon bukkantak. lpusztult vöröshasú piráját (Pygocentrus nattereri) találtak Nagyváradon a Sebes-Körösben – közölte pénteken az Ebihoreanul.ro bihari...

Tragédia! Elhunyt Varga Tímea kutyája, gyertyát is gyújtott érte e temetőben..

Borzalmas ami történt! A temetőben teljesen összetörve fotózták le Vajna Tímeát Vajna Tímea teljesen összetört ugyanis férje Andy Vajna...

Ennyi volt az elektromos rollereknek? Párizsban már fontolgatják, hogy kitiltják őket a városból – Menjenek vagy maradjanak? Szavazz!

Az elektromos rollerek megosztó járművek: sokan imádják, de nem kicsi az a tábor sem, amelynek a tagjai rossz...