11.1 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Egy bolygógyilkos aszteroida száguld egyenesen a Föld felé.. – Ha becsapódik, az életünket nem veszélyezteti, de a Föld bolygóban komoly károkat okozhat…

Dátum:

Megosztás:

Egy potenciálisan veszélyes aszteroida fogja jövő héten megközelíteni az otthont adó bolygónkat.

Újabb aszteroida miatt adott ki riasztást a NASA. A 2013 BO76 bolygópusztító űrszikla hatalmas, a becsült mérete valahol a 182 és 457 méter között van. A szakértők számításai szerint március 24-én viszonylag nagyon közel fog elsuhanni a Földhöz.

Nevéből eredendően az objektumot 2013. január 17-én fedezték fel elsőként. Legutóbb pedig március 7-én készült róla egy fénykép, mintegy 2,4 ezer millió kilométerre a Földtől. A legközelebbi közeledésekor várhatóan csupán 4,8 millió kilométerre lesz tőlünk. Elég messze ahhoz, hogy ne álljon fenn a Föld felszínébe való becsapódás veszélye, de csillagászati szempontból túl közel lesz.

A legkisebb méretével számolt becsült értékek alapján, ha belépne a légtérbe, akkora horpadást hagyna a Földön, mint egy közepes méretű ország. Emiatt szerepel a NASA potenciálisan veszélyes objektumok listáján.

– Ha van egy jó távcsöved és ráhangolódsz a Virtual Telescope Projecre március 24-én, csütörtök este 10 óra körül, akkor láthatod a bolygóölőt elhaladni – állította az egyik szakértő a Daily Star oldalának.

Jelenleg mintegy 2200 objektum szerepel a NASA potenciálisan veszélyes aszteroidák listáján. A legnagyobb az 1999 JM8 (53319) aszteroida, egy 6.4 kilométer széles szörnyeteg, ami szerencsére a belátható jövőben nem fog sokkal közelebb jönni hozzánk, mint a Vénusz bolygó.

borsonline

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (2.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Barátnőmtől lestem el az alapos zuhanypucolás titkát! Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni – videó

Ezzel az egyszerű módszerrel jelentősen felgyorsítható a folyamat Kacie Stephens ausztrál takarítónő a Tiktokon mutatja be követőinek a tisztítás...

Pentagon: Ukrajna képes megtámadni a Krímet amerikai fegyverekkel

Laura Cooper a HIMARS rakétavető rendszerekre hivatkozik. Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az Ukrajnába szállított HIMARS rakétavető rendszer...

Pénzbüntetést kapott Krím szépe, amiért egy ukrán dalt énekelt az Instagramon

A videóban szerepelt a barátnője is, őt tíz nap elzárással büntették. A bíróság szerint az idei Krím-szépe lejáratta az...