9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Egy 98 éves orosz hölgy, aki KGB-s is volt, mesterlövésznek jelentkezett az ukrán hadseregbe az oroszok ellen – videó.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Olga Tvjordohlebova a Vörös Hadsereg katonájaként szolgált, tengernyi kitüntetése van, és éveken át a vinnyicai KGB munkatársa volt.

Egy „98 éves anyóka mesterlövésznek jelentkezett az ukrán hadseregbe”

– írja keddi cikkében az Index.

Mint a portál fogalmaz, Olga Tvjordohlebova „a Vörös Hadsereg katonája volt a Nagy Honvédő Háborúban, tengernyi kitüntetése van, anyanyelve orosz, és éveken át a vinnyicai KGB munkatársa volt.”

„Ki gondolta volna, hogy 80 év elteltével újra jelentkezni fogok?”

Az Index szerint az idős hölgy el is ment a sorozóbizottsághoz, és jelentkezett mesterlövésznek, de nem az orosz, hanem az ukrán hadseregbe. Életkorára való tekintettel azonban természetesen elutasították a hölgy jelentkezését. Mint az Index fogalmaz, azonban

az ukrán televízió is lecsapott a sztorira, és „azóta Olha néni az ukrán nemzeti érzés és önfeláldozás szimbólumaként szinte naponta szerepel a különféle hazafias, lelkesítő műsorokban”,

olyannyira, hogy a Wall Street Journal fotóst és újságírót küldött a nyugat-ukrajnai Vinnyicába (ukránul: Vinnicja), hogy feldolgozzák a 98 éves hölgy történetét.

„Most azok ellen harcolunk, akikkel nyolcvan éve vállvetve küzdöttünk a nácik ellen”

„Ki gondolta volna, hogy nyolcvan év elteltével újra jelentkezni fogok önkéntesnek?” – mosolyodik el egy felvételen a Nagy Honvédő Háború veteránja. – „Csak az a furcsa, hogy most azok ellen harcolunk, akikkel nyolcvan éve vállvetve küzdöttünk a nácik ellen, és akikkel bajtársakként Berlinig meneteltünk…” – mondja.

Mint az Index fogalmaz, a hölgy mesélt az ukrán újoncoknak arról, hogyan veszítette el a bátyját és az édesapját a második világháborúban. Az orosz anyáknak pedig videóüzenetet küldött, amelyben arra biztatta őket, ne engedjék el a fiaikat ebbe a testvérgyilkos háborúba – tájékoztat a portál.

1941-ben a hazánkat, a Szovjetuniót védtük” – mondja. „És most is ugyanazt tesszük, csak ezt a hazát most Ukrajnának hívják, és a valamikori fegyvertársaink az agresszorok.”

A hölgy nyilatkozatáról készült orosz nyelvű videót itt tekinthetik meg:

Egy kapcsolódó angol nyelvű Twitter-bejegyzést pedig az alábbiakban olvashatnak:

Nyitókép: Pillanatkép, YouTube-videó

mandiner, index

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...

Abonettet hív vissza a Nébih

Határérték feletti aflatoxintartalom miatt az Abonett márkájú gluténmentes extrudált kenyér 24.10.2023 minőségmegőrzési idejű és 5997148703625 EAN kódú tételét...