16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Egy 7 éves kisfiú pénzt gyűjt súlyosan beteg öccsének, azzal, hogy gyalogol, szalad és kerékpározik – összesen 10921 km-t, ami a Hold kerülete

Dátum:

Megosztás:

Egy 7 éves kisfiú egy kihívással próbál segíteni súlyosan beteg kisöccsének. Összesen 10921 km-t szeretne megtenni, gyalog, futva és kerékpáron, ami a Hold pontos kerülete.

Harry Byrne bejárja a Föld műholdjának kerületét, kétéves testvére, Reuben, kedvéért, mert annyira szereti az öccsét, hogy még a „Holdat is lehozná a kedvéért”.

Reuben egy rendkívül ritka rendellenességgel született, ami miatt az agya fokozatosan leépül. A rendellenesség annyira ritka, hogy még nevet sem adtak neki – kevesebb, mint 20 esetről tudnak világszerte. Harry úgy döntött, hogy adománygyűjtéssel próbálkozik, és ezt az „űrbeli kirándulást” választotta módszerül.

Természetesen a családtagok, barátok és más „holdutazók” is segítenek neki, hogy megtegye a 10921 km távolságot mindössze 3 hónap alatt.

Harry azt reméli, hogy a kihívással sikerül összegyűjtenie 4000 fontot a Julia’s House gyermek hospice szervezet számára, és a Naomi House & Jacksplace szervezetnek, hogy segítséget nyújtson a súlyosan beteg gyermekek számára.

„Nagyon büszkék vagyunk Harryre. Olyan különleges kötelék van közte és Reuben között.” – mondja a gyerekek 29 éves édesanyja, Sophie.

„Reubennek rendkívül összetett igényei vannak, és éjjel-nappal gondoskodni kell róla valakinek, aki tudja, mire van szüksége. Ez hihetetlenül fárasztó a számunkra. Szóval amikor jönnek az ápolók a Julia’s House-tól, és biztosítanak nekünk egy kis szünetet, azt jelenti, hogy egy kicsit kikapcsolhatunk, és megnyugodhatunk, hogy Reuben biztonságban van, szerető kezek közt.” – mondja az édesanya.

„Reubennek akár 10 rohama is lehet egy nap, és ez nagyon ijesztő, mert mindig az jár a fejedben, hogy ez lehet az utolsó.” – tette hozzá. Egy alkalommal Reuben épp az iskola kapujában lett rosszul, és Harry azonnal rohant, hogy segítsen. „Simogatta a fejét, és azt mondta neki: Minden rendben van Reu Reu, semmi baj.”

„Egyszerűen csodálatos vele, és mindketten olyan bátrak. Azt hiszem, ez fogja összetörni a szívünket a legjobban, ha Reuben tényleg elmegy, mert annyira szeretik egymást.”

Harry „A race around the moon” nevű kihívása július 31-én vette kezdetét, és 3 hónapig tart. A kisfiú eddig már több mint 300 támogatót szerzett, akik csatlakoztak Facebook csoportjához, több kilométerrel hozzájárulva a teljesítményéhez, és adományokat adva a helyi gyermekgondozóknak.

Nicky Clack, a Julia’s House adománygyűjtési ügyintézője elmondta: „Harry hihetetlen nagy testvér, és idén abszolút sztár volt a Julia’s House számára gyűjtött adományok és a figyelemfelkeltés szempontjából. Óriási változást hoz ilyen fiatalon sok helyi gyerek és család számára, akik a gondoskodásunktól függenek. Hatalmas köszönetet szeretnénk mondani Harrynek a Hold körüli útjáért, és jó utat kívánunk neki ezen a kozmikus kalandon!”

filantropikum

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Nemzeti gyásznap – Ma az aradi vértanúkra emlékeztünk

Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartanak ma az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulója, október 6. alkalmából. A...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...