28.3 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Egészen morbid: emberi maradványokat küldenek az űrbe

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Közel 100 ember ham­vait küldi az űrbe az Ely­sium Space nevű vál­la­lat. Ezzel ka­to­nák, ku­ta­tók és az űr meg­szál­lot­ta­i­nak utolsó kí­ván­sá­gát tel­je­sí­tik. Per­sze mind­ezt nem in­gyen te­szik, az el­huny­tak csa­lád­já­tól 700 ezer fo­rint­nyi pénzt kasszí­roz­nak be.

Egészen morbid feladatra vállalkozott a San Franciscó-i Elysium Space nevű cég. Közel 100 ember maradványát küldi fel egy rakétával a világűrbe. Így olyan katonák és szakértők hamvai jutnak a világűrbe, akik maguk is az űr megszállottjai voltak.

Egészen morbid: emberi maradványokat küldenek az űrbe
Fotó: Instagram

Persze az egész nem ingyen történik, a cég az elhunytak hozzátartozóitól 2500 dollárt, mintegy 700 ezer forintnak megfelelő összeget kér el. Ráadásul az utazás sem tart örökké, a tervek szerint a hamvakat tartalmazó műhold körülbelül 4 évig kering majd odafent, s azt követően visszahullik a FöldreA műhold útját az elhunytak szerettei egy telefonos applikáción keresztül élőben követhetik.

Az Elysium Space cégnek nem ez az első ilyen húzása, 2012-ben egyszer már felküldték 320 ember maradványait a világűrbe – adta hírül a CNN.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A Fidesz elfoglalta a Facebookot

A felszíni picsogás mögött elfoglalta a Facebookot a Fidesz” – olvasható a lap vasárnapi cikkében. Nem a Facebook hozta el...

Ezt látnod kell: 3 fiatal tehetség magával ragadó alkotást hozott létre Budapest szívében

A belváros szívében sétálva, a nyüzsgő Király utcában általában bulizó fiatalokat, lelkes turistákat látunk. Most viszont három tehetséges...

A Fradiban majdnem mindenki egészséges – Így verték tönkre korábbi El-ellenfelüket – youtube videó

Kufstein – A Ferencváros 3-0-ra nyert az idén is bajnok, a BL-selejtezőben induló bolgár bajnok Ludogorec ellen. A...

Szó sincs orosz-ukrán békéről: Putyin nukleáris fegyvereket telepít Fehéroroszországba

Vlagyimir Putyin közölte, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket, egészen pontosan az Iskander-M rakétarendszereket fog szállítani szövetségesének, Fehéroroszországnak az ukrán...