4 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Egész hétvégén oltják a 16 és 18 év közötti fiatalokat..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Jövő keddig közülük 95 ezren kapják meg a Pfizer első adagját. Ez ismét meglódította az oltási tempót, így a reggeli hivatalos adat szerint már csaknem 4 millió 555 ezren vannak túl az első adagon és 2 millió 656 ezernél járt a második dózisok száma.

Szlávik János főorvos szerint 5-6 millió közé kellene eljutni, hogy nyugodt legyen a nyár – hangzott el az M1 Híradójában.

Mintegy ezer regisztrált fiatalt vártak védőoltásra a Fejér Megyei Szent György kórházban szombaton.

Néhány nap alatt mintegy 3 ezer 16 és 18 év közötti kapja meg a vakcinát a kórház oltópontjain. A tapasztalatok azt mutatják, a fiatalok oltása is gördülékenyen halad. Hogy ez így is maradjon az kell, hogy a páciensek is felkészüljenek a védőoltásra.

Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház járványügyi főmunkatárs arra hívta fel a fiatalok oltakozók figyelmét, hogy hozzák magukkal a szülői beleegyező nyilatkozatot.

A debreceni Klinikai Központban 20 oltóponton 3700 regisztráltnak adták be az injekciót. 2600-an az első oltásukat kapták, köztük sok 16-18 év közötti fiatal.

„Nagyon köszönöm minden szülőnek -mert ugye a 16-18 éves korosztályt kezdtük el oltani-, nagyon köszönöm a szülőknek, iskoláknak, hogy támogatták, hogy a gyerekek pontosan, időben érkezzenek.és már a harmadik nap oltjuk és gyönyörűen működött a rendszer” – mondta Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója.

A felnőttek tömeges oltását is folytatják országszerte. Miskolcon olyanok is megkapták a vakcinát, akiknek korábban erre önhibájukon kívül nem volt lehetőségük.

Mintegy 3000 embert oltottak be egy nap alatt a városban. Nagy részük –mintegy 2500-an az első dózist kapták. Ezzel párhuzamosan az ismétlő oltásokkal is jól haladnak.

„Második oltásra is hozzák magukkal ezt a kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot és azt a kártyát, amit az oltáshoz adunk. Mert így könnyebben beazonosíthatók, kisebb a tévedés lehetősége és gyorsítja az ellátást” – hangsúlyozta Szabó Miklós, a Borsod-Abaúj-Zemplém megyei központi kórház oltóközpont orvosszakmai vezetője.

A magyar oltási program az egyik legsikeresebb az Európai Unióban. Reggelig 4 millió 555 ezren kapták meg a vakcina első dózisát. Magyarország továbbra is az Unió éllovasai között van, a hazai lakosságarányos átoltottság már meghaladja a 46 százalékot, aminél jobban csak Málta áll. Az uniós átlag jóval rosszabb: 30 százalék.

A második oltást pedig már 2 millió 657 ezren megkapták. Egy hét alatt Magyarországon csaknem 500 ezer első és második dózist adtak be. Pénteken például összesen csaknem 101 ezer első és második körös oltást adtak be a háziorvosoknál és kórházakban.

„Nagyon kedvező, hogy nagyon sok 16-18 éves fiatal is hajlandó felvenni a védőoltást”

A 16-18 évesek oltása mérföldkő a járvány elleni küzdelemben, hiszen egy újabb nagy csoport szerez védettséget – erről Szlávik János beszélt az M1-nek. A Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa ugyanakkor hangsúlyozta: akik még nem regisztráltak, azok ne várjanak, és kérjék a védőoltást.

„Ez a jelenlegi 4,5 millió még nem elég ahhoz, hogy nyugodtan hátra dőljünk, még több embernek kell beoltatni magát, még több embernek kell regisztrálni. Úgy látom, hogy a jelenlegi állapotban is az oltottság már valamilyen befolyással van a járványra. Látjuk azt, hogy a harmadik hullámnak lassan vége van, de addig nem lehetünk biztosak abban, hogy nem romlik a járványügyi helyzet, amíg nincsen legalább 5, vagy akár 6 millió ember beoltva” – mondta az infektológus főorvos.

Reggelig 1039 új fertőzöttet azonosítottak, és a vírus miatt elhunyt 73 beteg. Mintegy 2500-an vannak kórházban, közülük 308-an szorulnak gépi lélegeztetésre.

M1, hirado

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Mi történhetett a Hajógyári szigeten? A Dunából emelték ki a diszkóból kidobott fiatal holttestét, és itt még nincs vége a történetnek…

Éppen tizenegy éve annak, hogy a Hajógyári-szigetnél a Dunában megtalálták H. Géza holttestét. A fiatalember haláláért a rendőrség...

Elon Musk kitálalt a Twitter belső titkairól: így zsonglőrködött a politikai pártok között a korábbi vezetés

A Twitterhez az előző vezetés idején mindkét politikai oldal rendelkezett eléréssel, de vállalat alkalmazottai túlnyomóan az egyik oldalhoz...