Egy ausztrál kutatócsoport publikált eredményeket egy új koronavírus-gyógyszerről, amely 99,9 százalékban képes kiölni a vírust.

Új koronavírus elleni gyógyszerről publikált eredményeket egy ausztrál kutatócsoport a Molecular Therapy nevű szaklapban. Az egereken végzett kísérlet azt mutatja, hogy a gyógyszer 99,9 szézalékban képes elpusztítani a koronavírussal fertőzött sejteket.

Ráadásul a „lopakodó” nanorészecskék egyenesen a rágcsálók tüdejében felhalmozódott, vírusos sejteket ölték meg. A szer tömegtermelése pedig a kutatók szerint viszonylag költséghatékonyan működne – idézi a Bors.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Ezek a nanorészecskék 4 Celsius-fokon 12 hónapig működőképesek, de szobahőmérsékleten is kibírnak egy hónapot, vagyis ebből kifolyólag a használatuk nagyon széles körű lehet”

– mondta Kevin Morris professzor, a kutatás egyik vezetője.

A technológia ugyanúgy RNS-alapú, mint például a Pfizer-BioNTech vagy a Moderna vakcinája, de egy ún. géncsendesítés nevű módszerrel hozzák létre, melyek rövid kettős szálú interferáló RNS-ek. A módszer lényege, hogy így közvetlenül a koronavírus genomját lehet támadni, amely ezáltal nem tud tovább sokszorozódni.

Sajnos azonban az emberkísérletek legkorábban 2023-ban kezdődhetnek el.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!