11.9 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

Eddig erről nem volt szó: regisztráció nélkül mégsem lehet koronavírus-védőoltást kapni? Ezt mondja a tiszti főorvos helyettes.., mi pedig ezt tapasztaltuk..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Miközben a koronavírus elleni védőoltás beadatása a kormány szerint önkéntes, egy hivatalos levél szerint az, aki nem regisztrál, nem kaphatja meg a vakcinát.

„Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye.

Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt. Hivatalosan senkit nem értesítenek, mivel az oltás

ÖNKÉNTES. Amennyiben szeretne oltást kapni, kérem, regisztráljon.”

Többek között ez állt abban a levélben, amelyet a lap egyik, hatvan év feletti olvasója kapott dr. Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvostól.

Ezzel ellentétes az, hogy a kormányzat több magas beosztású vezetője azt hirdeti nyilvánosan, hogy a regisztráció nem feltétele az oltásnak.

Így például december 16-án a járvány elleni védekezés tárgyában tartott sajtótájékoztatón a KDNP képviselőcsoportja nevében Simicskó István kijelentette, hogy „nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon.

Mi regisztráltunk a hivatkozott oldalon, .. a bajunk csupán annyi, hogy munkatársaink között vannak krónikus betegek, sőt, van akinek tüdőembóliája és mélyvénás trombózisa is volt, a mai napig gyógyszert szed rá, és a kutya nem kérdezi meg a vakcinainfo.gov.hu oldalon, hogy a jelentkezőnek milyen betegségei vannak.

Ebben az esetben, mivel a legtöbb jelentkező laikus, számukra ki fog MEGFELELŐ ÉS KIELÉGÍTŐ tájékoztatást adni arról, hogy pl. a hivatkozott betegségekkel beoltható-e.

Az oldalon kitöltöd az alap-adatokat, név, cím, e-mail-cím, telefonszám, életkor és TAJ-szám, utána vagy kapsz, vagy nem (egyik munkatársunk kapott, másik nem) az e-mail címedre egy visszaigazoló értesítést, ott visszaigazolsz, és ennyi.

A szöveg:

Ön sikeresen regisztrált a koronavírus elleni oltásra.

 

Amennyiben jóváhagyta a kapcsolattartást, akkor értesíteni fogjuk a vakcinával kapcsolatos információkról és további lépésekről.

Tehát akkor még egyszer: az a gondunk, hogy nem kérdeznek semmit. Én a magam részéről azt vártam volna el, hogy legalább megkérdezzék, milyen gyógyszereket szed az ember rendszeresen, és milyen alapbetegségei vannak..

Egy furcsa érzésem támadt ezek után: mintha futószalagon történne az adatok beszedése, és egy nagyon fontos “foglalkozás hiányzik”, az emberi tényező!

Hát ennyi: újra okosabbak lettünk valamivel..

Hirmagazn.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...

Hamar itt a hideg, és aki egész évben nem készült fel, az könnyen megfázik, de van megoldás!

Kurkuma, gyömbér, sárgarépa, ebből készíts ívólevet! A gyömbér miatt egy kicsit erős lesz, de meg kell inni, és akkor...

„Sándor, Sándor, tűnj a p…mból” – skandálták az abortusztörvény ellen tüntetők a Belügyminisztérium előtt – Így zajlott a demonstráció

Szeptember 13-án jelent meg a Pintér Sándor, belügyminiszter nevéhez köthető rendelet, amely az abortusztörvény egyik mellékletén változtatott: eszerint...