28.3 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Ébredj, Európai Bizottság! – petícióval tiltakozik a CÖF-CÖKA

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

Petícióban tiltakozik a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az Európai Parlamentnél, mert az Európai Bizottság befogadta azt a civil kezdeményezést, amely Magyarország szavazati jogának megvonására irányul – jelentette be a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke.

Csizmadia László azt is közölte, ugyancsak követelik, hogy az Európai Parlament vizsgálja meg az Európai Bizottság bevándorlással kapcsolatos intézkedéseit és mulasztásait; azt, hogy miért nem reagált a bizottság a migránsáradattól szenvedő tagállamok vészjelzéseire. Jelöljék meg név szerint azokat az uniós vezetőket, akiknek a politikai felelősége megállapítható – folytatta -, annál inkább, mert a beözönlő migránsok között megbújhattak az európai polgárok biztonságát veszélyeztető emberek is.

Emlékeztetett arra, hogy – “a Soros György dollárjaival felfűtött belga álcivil szervezet” – az Európai Humanista Föderáció az Európai Bizottság jóváhagyásával aláírásgyűjtésbe kezdhet Ébredj Európa! elnevezéssel. Ennek Magyarország uniós szavazatának felfüggesztése és esetlegesen kizárása az unióból a célja, mert szerintük az Orbán-kormány megsérti a jogállamiság alapelveit – tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban úgy vélekedetett, hogy a magyar jogállamiságot górcső alatt vizsgálta az Európai Unió minden vezető szerve és végül mindig megállapították, hogy megfelel a követelményeknek.

A CÖF-CÖKA az Ébredj Európai Bizottság! című petíció beadását tartja időszerűnek. Ebben azt kérik: vizsgálják meg, hogy az Európai Bizottság miért nem hozott azonnali intézkedéseket a gazdasági bevándorlás kezelésére és megfékezésére, ugyanakkor kifejezik, hogy elutasítják a kvótarendszert.

Remélik, hogy a CÖF-CÖKA petícióját, amelyhez csatlakozott ötszáz határon túli magyar szervezet is, ugyanúgy befogadják, mint a belga álcivilek kezdeményezését – fogalmazott Csizmadia László.

Fricz Tamás, a CÖKA kuratóriumának tagja a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Európai Bizottság felesleges, kártékony és önsorsromboló intézmény. Ismételten bizonyította, hogy egyre több kérdésben egyoldalú és önkényes döntéseket hoz, amelyek mögött semmilyen demokratikus felhatalmazás nem áll, és következmények nélkül hozhat meg a tagállamok érdekeivel ellentétes döntéseket – közölte.

Hozzátette, hogy a bizottsági elnök és a biztosok kiválasztása politikai alku következménye, amelyben az európai nagyhatalmak, illetve a mögöttük álló globális erők mondják ki a végső szót.

Merkel kancellár az Európai Bizottság elnökének azt a Junckert “erőltette át”, aki a luxemburgi adóparadicsom létrehozatalával világosan megmutatta, hogy nem az európai polgárok, hanem a nagy transznacionális cégek és bankok, vagyis a globális pénzhatalom képviselője és lekötelezettje – jelentette ki Fricz Tamás.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője azt hangsúlyozta: petíciójukban arra kérik az Európai Parlamentet és elnökét, Martin Schulzot, hogy vizsgálja felül a november 24-én meghozott, a belga civil szervezet által kezdeményezett döntést. Ugyanakkor javasolják, hogy bővítsék a Frontex, vagyis az EU határellenőrzési szerve szerepének bővítését az európai külső határok védelmében.

Az Ébredj, Európa! elnevezésű kezdeményezés befogadását annál is inkább sérelmesnek tartják, mert eközben semmilyen uniós eljárás nem indult azzal kapcsolatban, hogy Görögország a migránsáradat kezelésekor megsértette a schengeni és a dublini egyezményben foglaltakat – mondta Ifj. Lomnici Zoltán.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a covid felett – Közben a húga kikotyogta, hogy a nagy vezér is lázas beteg volt

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a Covid-19 felett, közben azonban a nővére elmondta, hogy...

A fél országra figyelmeztetést adtak ki: hidegörvény jön – Ilyen időjárásra lehet számítani csütörtökön

Egy hidegörvény érkezik kelet felől, erőteljes-gomolyfelhő képződésre és elszórtan záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk csütörtökön. A sok napsütés mellett egyre...

Tűz ütött ki csütörtökre virradóra egy faipari üzemben, Magyarbánhegyesen.

Hét városból riasztottak tűzoltókat, mert akkora a tűz, hogy a falu is veszélyben van Tűzoltóink a katasztrófavédelmi munkatársaikkal együtt...

Ezért nincs a hazai boltokban elég cukor

Cukorhiányra panaszkodnak a vásárlók. A boltokban vagy nem lehet kapni cukrot, vagy az üzletek limitálják a megvehető mennyiséget. Magyarország...
facebook