14.4 C
Budapest
2023. március. 31. péntek

E-töltőállomás-hálózatot épít ki Bécs

Dátum:

Megosztás:

Két év alatt mintegy ezer elektromos töltőállomás kiépítését tervezi Bécs, hogy népszerűbbé tegye az e-autókat. A jövőben közlekedési lámpáról és lámpaoszlopról is lehetne autót tölteni és nyilvánosan hozzáféhetővé tennék a magánterületen álló töltóállomásokat is.

 

E-töltőállomás-hálózatot épít ki Bécs

 

Mivel az osztrák főváros az elkövetkező években az elektromos autók számának ugrásszerű növekedésével számol, gőzerővel dolgozik a mintegy ezer töltőállomást magában foglaló és az egész várost lefedő hálózat kidolgozásán és megvalósításán. Az elképzelés szerint nyilvánosan hozzáférhetővé tennék a magánterületen és félig-meddig közterületen – benzinkutakon, áruházak parkolójában, P+R parkolókban, vállalatok és lakótelepek parkolóiban – található elektromos töltőállomásokat, valamint újakkal bővítenék a hálózatot, hogy az ellátás biztonságával ösztönözzék az embereket a környezetbarát e-autóra való átállásra.

Az új töltőállomások esetében – költséghatékonyságból – a már meglévő elektromos infrastruktúrára, vagyis a közlekedési lámpákra és a közvilágításra alapoznának. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a jövőben már a piros lámpánál, a kereszteződésben is lehetne tölteni az autót, hanem a működtetésükhöz szükséges kapcsolószekrény-hálózatot használnák ki. Innen látnák el árammal a közeli parkolóban felállított töltőállomást, ahol külön erre a célra tartanának fenn parkolóhelyet.

A hálózatot IEC Typ 2-es univerzális töltőállomásokból hoznák létre, amelyek a Tesla kivételével minden autómárkához jók. „Ez a megfelelő időpont, hogy kiépítsük az elektromos töltőállomás-hálózatot. Ha ugyanis adott az ellátás biztonsága, sokan fontolóra veszik majd, hogy nem felel-e meg jobban a céljaiknak az elektromos autó. A töltő-hálózat kiépítésével ezt a biztonságot teremtjük meg” – ad magyarázatot Maria Vassilakou polgármester-helyettes arra a kérdésre, hogy miért éppen most döntöttek a befektetés mellett. A hálózatot egy mobiltelefonos alkalmazás egészíti majd ki, amely nemcsak a magán- és közterületen található töltőállomásokat mutatja meg, de a számlát is ki lehet fizetni vele.

Forrás: greenfo

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Budapesti embervadászat: újabb három német szélsőbaloldali antifát köröznek – képek, videó

Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a februári budapesti brutális támadók közül. Újabb három német szélsőbaloldali...

Harrison Ford; Ray Liotta; Ashley Judd; – A szabadság határai – videó

Nap mint nap ezrek és ezrek próbálnak a jobb élet reményében illegálisan bejutni az Egyesült Államokba a mexikói...

Kate Winslet; Liam Hemsworth; – A ruhakészítő – videó

Mély érzelmű, ausztrál romantikus dráma, Rosalie Ham bestseller regénye alapján. Egy gyönyörű nő visszatér szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi...

Liam Hemsworth; Harrison Ford; Amber Heard; Gary Oldman; – Paranoia – videó

New York közepén a toronyházak labirintusában számtalan mamutcég ontja magából a dollármilliárdos megbízásokat. Ha ott egyszer is hibázol,...