26.6 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Durvul az úszóháború, Hosszú Katinkát zsarolták?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Még a vi­lág­baj­nok­sá­gok, olim­piák boj­kottja is szóba jött a FINA ellen szer­vez­kedő úszó­sztá­rok­nál.

Eldurvult az úszósportban zajló hatalmi harc. Az olimpiai és világbajnokok nem hagyják, hogy sarokba szorítsa őket az utóbbi két évben rajtuk 103 millió dollárt (29 milliárd forint) kereső FINA. A nemzetközi szövetség részéről őket ért fenyegetés miatt pert indító Hosszú Katinka mesélt egy furcsa beszélgetésről, és a vb, olimpia esetleges bojkottjávalkapcsolatban is elmondta a véleményét.

Durvul az úszóháború, Hosszú Katinkát zsarolták?
Fotó: Facebook

Érdekvédelmi szervezetről és „saját Bajnokok Ligájáról” döntöttek a hét közepén a világ legjobb úszói a Nemzetközi Úszóliga (ISL) londoni megbeszélésén. Az új sorozatot jövőre 15 millió dollárral (4,2 milliárd forint) pénzelő ukrán milliárdos, Konsztantin Grigorisin a Chelsea futballstadionban elmondta: a sportolók segítségével termelt bevételek felét szétosztja közöttük, ellentétben az ötödét sem visszaforgató világszövetséggel.

A pozícióikat és a szervezet monopolhelyzetét féltő FINA-vezetők fenyegetéssel, majd egy új pénzdíjas sorozat hirtelen bejelentésévelválaszoltak. Az ISL-versenyek résztvevőit az olimpiáról való kizárással fenyítenék, mire Hosszú pert indított a nagyhatalmú szövetség ellen.

Úszónőnk a svájci Neue Zürcher Zeitung tudósítója szerint többek között elmesélte: Cornel Marculescu FINA-főtitkár finoman felvetette neki, hogy bármikor beszélhetnek a 2025-ös vizes-vb budapesti rendezéséről.Nyilván akkor, ha Katinka jobb belátásra tér…

“Ti vagytok a show főszereplői, tisztában kell lennetek az értéketekkel, és profiként természetesen ennek megfelelően kell megfizetni benneteket”

– mondta Grigorisin.

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung is részletesen beszámolt a történtekről és az ellentétek hátteréről. A több pénz mellett több tiszteletet, figyelmet és jogot (például nyugdíjjogosultságot, betegbiztosítást) is követelő úszók másik élharcosa, Adam Peaty szerint a FINA reakciói csak még elszántabbá teszik őket.

“Ha egyikünket eltiltják, mindannyian lelépünk”

– válaszolta a kizárással való fenyegetésre a brit úszósztár.

Felvetődött még a sztrájk, a világesemények, akár az olimpia bojkottja is. Ez azonban csak a legvégső lépés lehet, ráadásul ebben valószínűleg nem lenne egység.

“Ez az egész sportnak kárt okozna”

– reagált erre Hosszú Katinka.

Forrás: Ripost

Fotó: Facebook

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Török harci repülőgépek sértették meg a görög légteret egy amerikai támaszpont közelében

Athén a történtek miatt tiltakozását fejezte ki a török nagykövetnél, s tájékoztatta az ügyről az EU-t, a NATO-t...

Gárdony polgármestere szerint a kutyasétáltatók vigyék haza a kutyaürüléket – Szólj hozzá!

Tóth István, Gárdony polgármestere egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a családjával idén is részt vett a TeSzedd! országos szemétszedő akción,...

Vége a találgatásoknak: Kiderült, ennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Berki Krisztián halálával nem csupán egy fiú, egy apa, egy férj és egy barát távozott, de egy márka...

Egy középiskolai tanár a Deák téren koldul – Szólj hozzá!

Kérem, segítsenek! Középiskolai tanár vagyok – ez a felirat szerepel annak a fiatalnak a tábláján, aki a budapesti Deák...