18.8 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

Durván megalázott egy vak nőt a buszsofőr a Népligetnél

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nem engedte leszállni az első ajtónál, hagyta, hogy végigbotorkáljon az egész járművön. Egy felháborodott utas számolt be az esetről. A Volánbusz most védekezik.

Budapesten, a Népligetnél szállt fel a buszra a vak nő. A részére kijelölt ülésre, a sofőr mögé ült le. Majd amikor le akarta volna szállni az első ajtónál, a buszvezető közölte vele, hogy az csak felszállásra használható.

Az asszony ezek után a csomagjaival kénytelen volt végigbotorkálni az egész buszon. A többi utas segített neki, hogy baleset nélkül elérje a hátsó ajtót.

Az útitársak teljesen felháborodtak ezen a “szabályon”, egyikük levelet is írt a Borsnak.

Durván megalázott egy vak nőt a buszsofőr a Népligetnél

A portál kérdésére a Volánbusz sajtóosztálya azt válaszolta, hogy: „Csak azt tudjuk elképzelni, hogy munkatársunk nem vette észre, hogy látássérültről van szó. Ilyen konfliktusról eddig nem volt tudomásunk. Probléma inkább abból szokott adódni, hogy valaki nem akarja átadni a helyet a vakok számára fenntartott ülésen még akkor sem, amikor erre a busz vezetője kéri. Szabályzatunkban utasításként szerepel, hogy az arra rászorulókat segíteni kell”.

A távolsági buszokon és azokon a városi buszokon, ahol csak az első ajtón lehet felszállni, külön matrica figyelmeztet arra, hogy leszálláskor a hátsó ajtót kell igénybe venni. Ezt azonban egy vak utas nyilván nem észleli. Ráadásul nem kötelező jellegű ez a szabály a buszvezetőnek.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...

Elfogytak az ukrán üzemanyag-tartalékok, óriási sorok állnak a kutaknál

Elfogyott az üzemanyag az ukrán benzinkutakon. A helyzet Kijevben a legszembetűnőbb, ahol a kereslet jóval meghaladja az elérhető mennyiséget,...