34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Durva tervek szivárogtak ki Putyin környezetéből: jöhet a második támadás Kijev ellen

Dátum:

Megosztás:

A lettországi székhelyű független orosz portál, a Meduza szerint a Kreml állítólag egy második támadást fontolgat az ukrán főváros ellen, annak ellenére, hogy az első kudarccal végződött, és az orosz csapatok visszavonultak a térségből.

A Meduza forrásai szerint az, hogy Oroszország hamarosan képes lesz a Donbasz teljes elfoglalására, és azok a várakozások, miszerint megnyerhetik a kimerítés háborúját Ukrajnával és nyugati partnereivel szemben, felélesztették azt a reményt a Kremlben, hogy egy teljeskörű győzelem lehetséges még az év vége előtt.

A Meduza két, a Kremlhez közel álló forrásra, és egy, a Putyin-kormányzaton belüli forrásra hivatkozott.

A források szerint a Kremlnek van egy „minimális”, illetve „maximális” elképzelése arról, hogy mi az ukrajnai „különleges katonai művelet” sikere.

  • A minimális siker a donbaszi régió teljes elfoglalása, amit az orosz csapatok már majdnem teljesítettek. A legújabb becslések szerint Luhanszk megye kevesebb mint 5 százaléka van ukrán kézen, Donyeck megyének pedig kevesebb mint a fele.
  • A maximális siker pedig az ukrán főváros, Kijev bevétele lenne.

Kijev elfoglalása láthatóan az orosz erők legfontosabb célja volt az invázió elején, ez azonban kudarcot vallott. Végül több hetes küzdelem után az orosz csapatok elhagyták a főváros környékét, hogy a Donbasz elfoglalására fókuszáljanak.

A Kreml-beli források szerint azonban az orosz vezetés nem mondott le Kijev bevételéről.

A végén bedaráljuk őket. Az őszre valószínűleg az egésznek vége lesz

– mondta az egyik forrás.

Ez az önbizalom nemcsak a Kremlre, hanem Putyin pártjának, az Egységes Oroszországnak a vezetésére is jellemző. Andrej Turcsak pártfőtitkár rendszeresen látogat a Donbaszba. Így tesz Putyin stábjának egyik vezetője, Szergej Kirijenko is, aki népszavazásokat készít elő, hogy ezekkel legitimálja a megszállt területek Oroszországhoz csatolását.

A Meduza forrásai nem tudták megmondani, hogy a védelmi minisztérium katonai vezetői hogyan értékelik a Kijev elleni újabb támadás esélyeit. Azt azonban a katonai vezetők belátták, hogy

AZ UKRÁN FŐVÁROST NEM LEHET „KEVÉS VÉRONTÁS ÁRÁN” BEVENNI, VAGYIS EGY ESETLEGES MÁSODIK OFFENZÍVÁHOZ TÖBB CSAPATRA LENNE SZÜKSÉG.

A Kreml úgy véli, ehhez van mozgástere, például tömegesen küldhetne sorkatonákat a frontra. Az egyik forrás szerint eddig főleg szerződéses katonák harcoltak, de a sorkatonák is bevethetők lennének.

Ugyanez a forrás azt is mondta, Putyin nem fog általános mozgósítást elrendelni, ugyanis a Kremlben attól tartanak, hogy ez aláássa a hatóságok támogatását és az elnök népszerűségét.

A Kremlhez közeli források kétségbe vonják, hogy a Nyugat fenn tudja tartani az Ukrajnának adott pénzügyi és katonai támogatást, ha a háború elhúzódik.

Előbb vagy utóbb Európa belefárad a segítségnyújtásba. Ez mind olyan pénz és fegyver, ami nekik maguknak is kell. Ahogy közeledik az ősz, tárgyalniuk kell majd a gázról és az olajról, mielőtt beköszönt a hideg évszak

– mondta az egyik forrás.

Egy másik forrás bevallotta, hogy a tervezett villámháború kudarcot vallott, bizonyos területeken elszámolták magukat, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetséges a győzelem.

portfolio

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...