6.1 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Drogfüggővé tették a fájdalomcsillapítók Tibort, 105 millióra perli a kórházat (18+)

Dátum:

Megosztás:

Csak a legdurvább gyógyszerek segítettek elviselni a fertőzés okozta kínokat.

Mondhatni, egy hétköznapi bajjal, porckorongsérvvel kezdődött Tibor kálváriája, ami mostanra oda vezetett, hogy csak a legdurvább fájdalomcsillapítókkal tud életben maradni. Tibor – akinek a nevét kérésére megváltoztattuk – egy műtétet követően szörnyű fertőzést kapott a kórházban.

Erről Te sem maradhatsz le!

– Egy reggel – bármilyen nevetséges, egy hirtelen wc-re ülés következtében – kiszakadt egy porckorongom – mesélte a férfi, akinek a bal lába azonnal lebénult. Budapesten hónapokat kellett volna várnia a műtétre, ám Szombathelyen hamarabb kapott időpontot, majd rövidesen meg is operálták. Csakhogy ez nem sikerült, ezért újabb beavatkozásra volt szükség, Tibor pedig gerincprotézist kapott. Ráadásul kiderült, hogy nyaki gerincsérve is van, amit már Budapesten operáltak. A férfi ekkor már állandó kínban élt, csak injekciókúrákkal, fájdalomcsillapítókkal bírta ki a mindennapokat. Majd újabb sérv és újabb műtét következett, ami után egy folyadékkal teli zsák alakult ki a gerince mellett. Közel egy hónapon át kapott infúzióban antibiotikumot, s a szepszisosztályra került.

A férfi hátán hatalmas ragtapaszok takarják a hegeketA férfi hátán hatalmas ragtapaszok takarják a hegeket

– Az osztály az orvostudomány szégyene volt, szégyenkezés nélkül – mondta Tibor. – Elkezdett leállni a vesém, brutális gyógyszereket kaptam.

A szervezete végül reagált a kezelésekre, így – csodák csodájára – hazaengedték. Ám kiderült, hogy az utolsó műtét közben kórokozó jutott a nyílt sebbe, ezért a gerince mentén kialakult egy gennyzacskó.

Erről Te sem maradhatsz le!

– Odáig jutottunk, hogy a fájdalomcsillapítót nem darabra, hanem marokra szedtem, az injekció mindennapos lett az életemben. Igaz, egy kúrát csak három havonta szabad beadni, de nálam ez a mennyiség inkább közelítette a napit, a rengeteg morfinszármazékkal együtt. Sírva könyörögtem bármilyen fájdalomcsillapításért.

Az orvosa végül fentanilt írt fel neki: ezt a szert kapják a rákos betegek az utolsó stádiumban. Tibor a kínok ellenére sem törődött bele sorsába, és kutatni kezdett. Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézethez fordult, ahol az mr-felvételének alapján kiderítették, hogy egy műtét után keletkezett heg nyomja a gerincéből kilépő fő idegeket. A netet bújva ráakadt a gerincpacemakerre, ami egy okostelefonról is vezérelhető szerkezet, amely kontrollálni tudja a fájdalmat.

A röngenfelvételen látható a gerincprotézis és a fájdalmat kontrolláló gerinc-pacemakerA röngenfelvételen látható a gerincprotézis és a fájdalmat kontrolláló gerincpacemaker

Erről Te sem maradhatsz le!

És bár Tibor megkapta a pacemakert, a gyógyszerek okozta függőség nem múlt el. A fentaniltapaszt háromnaponta lehet cserélni, de a harmadik napon már elvonási tünetei vannak a betegnek. Ezeket morfinnal tudja csillapítani, így tulajdonképpen egyik függőségből esik a másikba. Elhatározta, hogy bepereli a kórházat, 105 millió forintot kérve. Az ügy már az előkészítő tárgyalásoknál tart: Tibor szerint nem vitás, hogy műhiba történt, már csak annak mértéke a kérdés.

– Elvették az életemet, a gyerekeimtől az apjukat, a feleségemtől a férjét – mondta a férfi.

A kórház lapunk kérdésére azt válaszolta, hogy álláspontjukat majd az eljáró bíróságon ismertetik.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Népszerű televíziós műsorvezető lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szegeden

A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján dr. Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje...

Lilu látványos fürdőruhás fotója az új sláger, Görög Zita is reagált rá

Többen dobtak egy hátast Lilu nagyon látványos fürdőruhás fotójától, több híresség is megjelent a poszt alatt. Fotó: RTL Magyarszág/SajtóKlub Lilu...

A szennyezett Szajna veszélyezteti Rasovszky Kristóf olimpiai aranyesélyeit

A vízminőség továbbra is aggodalomra ad okot a párizsi olimpia szervezőinek. A folyónak fontos szerepet szánnak a július 26-án...

Rendőreink ismét a drónok segítségével tetemes közlekedési szabálysértést tudtak felderíteni..

A berettyóújfalui rendőrök összehangolt közlekedési akciót tartottak a 42-es és a 47-es főúton. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a 42-es...