1.2 C
Budapest
2023. március. 29. szerda

Drámai vallomás: öngyilkosságba kergette volna apja a teniszsztárt

Dátum:

Megosztás:

Megrázó részletek a kislány korától testileg-lelkileg megkínzott Jelena Dokic megpróbáltatásairól. Csak erős idegzetűeknek!

Újabb szörnyű részleteket árult el korábbi kínjairól Jelena Dokic.

Az ausztrálok szerb származású, 2014-ben visszavonult teniszezőnője megrázó önéletrajzi könyvet (Unbreakable – Megtörhetetlen) írt a gyermek- és ifjúkora borzalmairól, amelyeket zsarnok apja, Damir Dokics miatt kellett elviselnie.

A világranglista negyedik helyéig jutott teniszsztár a Bildnek elmondta: kegyetlen apja kis híján öngyilkosságba hajszolta.

Drámai vallomás öngyilkosságba kergette volna apja a teniszsztárt 1
Damir Dokics hatéves korától kínozta a lányát
Fotó: AFP

„Nagyon nehéz időket éltem át, ezen sosem leszek túl teljesen. Kitörölhetetlenek a rossz emlékek.

Hatéves koromtól bántalmazott, fizikailag tizenöt, szóban több mint húsz éven át. Ahogy bánt velem, ahogy lekurvázott vagy éppen tehénnek nevezett, túl fájdalmas volt.

Elvesztettem minden önbecsülésemet, nem akartam így élni. Tíz éven át küzdöttem depresszióval, ami

végül öngyilkossági kísérlethez is vezetett.

Kettőezer-hétben Monte-Carlóban éltem, egy épület huszadik emeletén. Kimentem a balkonra, kiálltam a mellvédre és le akartam ugrani. Nem is tudom, végül miért nem tettem meg, sokáig tépelődtem”

– mondta Jelena Dokic, akinek végül 2004-ben, 22 éves korában sikerült megszakítania a kapcsolatot az apjával. Most elmondta: egy ideig telefonon fel-felhívta, de két éve minden kapcsolatot megszakított élete megkeserítőjével. Immár szerelmére támaszkodik, akire 15 éve, a legnehezebb időszaka óta mindenben számíthat.

A könyvből többek között kiderül: a balkáni háborús veterán férfi – aki sokáig edzőként és menedzserként is „segítette” a lányát – testi-lelki kínzással tette tönkre Jelena életét. Derékszíjjal és cipőtalppal verte, a sípcsontját rugdosta, napi rendszerességgel leköpte.

Még győzelmek után is vert, az eredmény nem számított. Egy tizenegy évesnek, főleg egy kislánynak azt mondani, hogy  kurva, hihetetlen fájdalmat okoz. Érzelmileg teljesen megtört

– mondta Jelena az apjáról, aki teljesen elidegenítette őt a környezetétől, még azt is megtiltotta, hogy beszélgessen a többi teniszezőnővel.

Drámai vallomás öngyilkosságba kergette volna apja a teniszsztárt 2
A börtönt is megjárta a teniszezőnő apja
Fotó: AFP

A néhány éve – miután kézigránáttal fenyegette Ausztrália belgrádi nagykövetét – a börtönt is megjárt Damir Dokics olykor még nagy nyilvánosság előtt is megalázta, a négy fal között pedig eszméletlenre verte a lányát. Vagy éppen (2000-ben, a vesztes wimbledoni elődöntője után) büntetésből bezárta éjszakára az öltözőbe.

Jelena Dokic újabban teniszszakíróként és az ausztrál nyílt teniszbajnokság egyik szakértőjeként dolgozik választott hazájában. A megrázó könyvével pedig a családon belüli erőszak áldozatain próbál segíteni.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio; Jonah Hill; Matthew McConaughey; Margot Robbie; – A Wall Street farkasa – videó (18+)

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is...

Szijjártó Péter: Magyarország és Lengyelország nemet mondott az európai földgázrendeletre

Az uniós tagállamok arról szavaztak, hogy meghosszabbítsák-e azt a rendeletet, amely előírná az EU-n belül a földgázfelhasználás csökkentését. Korábban...

Bejelentés: hamarosan lép a kormány a fúrt kutak ügyében

Csökkenteni fogják azoknak a korábban szabálytalanul létesített kutaknak az engedélyezési költségét, amelyeket nem öntözésre, hanem háztartási célra használnak...

Új helyen bukkant fel és rekorder lett M237, a vándorló farkas – itt a teljes útvonala

Immáron a legnagyobb távolságot dokumentáltan megtevő farkas Európában az a példány, mely tavaly nyáron Svájcból indult, a napokban...