24.6 C
Budapest
2023. május. 29. hétfő

„Drámai órák tanúja a világ” – Gyurcsány Ferenc is megszólalt a Capitoliumban történtekről..

Dátum:

Megosztás:

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán reagált a Capitolium ostromára.

Gyurcsány Ferenc is reagált a tegnapi történésekre / Fotó: RAS-archívum

Gyurcsány Ferenc is reagált a tegnapi történésekre / Fotó: RAS-archívum

Ahogy médiánk is megírta, szerda este ostrom alá került az amerikai törvényhozás épülete, ahova több tüntető is betört, néhányuk életét is vesztette.

A történtekre a közösségi oldalán reagált Gyurcsány Ferenc. Mint írja, Amerikát szoktuk a földkerekség legerősebb demokráciájának tartani, tegnap pedig pont ezt a demokráciát támadta meg pár ezer állampolgár indulattal, erőszakosan.

WASHINGTON DC, DISTRICT OF COLUMBIA, UNITED STATES – 2021/01/06: Pro-Trump supporters and far-right forces flooded Washington DC to protest Trump’s election loss. Hundreds breached the U.S. Capitol Building, aproximately 13 were arrested and one protester was killed. (Photo by Michael Nigro/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

„Nem lehet állandóan ellenséget keresni, az embereket folyamatosan harcba hívni, így a nemzetet megszakítani, mert az emberek egy része a végén hazafias meggyőződésből megy neki saját nemzetének. És ebben a pillanatban a haza korábbi leghangosabb védelmezői a haza meggyalázói lesznek. Ez történt most is”

 írja Facebook-bejegyzésében.

A DK elnöke szerint Trump fontos örökséget hagy ránk: annak megértését hogy a nacionalista, nárcisztikus populizmus mit hoz ránk.

Gyurcsány a tegnapi történéseket drámainak minősítette, és azt kívánta Amerikának, legyen újra a világ legerősebb demokráciája, illetve vállaljon sokkal több felelősséget a világ iránt.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Így fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán ellentámadás még nem kezdődött el, de holnap, holnapután vagy egy hét múlva megindulhat Olekszij Danilov, az...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve...

A végsőkig küzdött: Szomorú részletek a keresésről! – A MOUNT EVEREST lesz SUHAJDA SZILÁRD végső nyughelye..

Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd szívszorító drámájáról. A magyar hegymászót...

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...