6.1 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Drámai döntő után megvan a Séfek Séfe győztese

Dátum:

Megosztás:

2023-ban a Séfek Séfe címet Zörgő János nyerte, ő Vomberg Frigyes csapatában volt. Övé a tízmillió forintos fődíj és a 2 hetes franciaországi szakmai továbbképzés a világ egyik leghíresebb séfiskolájában.

Vomberg Frigyes, Wolf András és Krausz Gábor több száz jelentkezőből választotta ki néhány hete azt a 30 amatőr és profi szakácsot, akik közül végül a 3 napos tréningen kialakultak a csapataik. Ezt követően, ahogy az eddigi évadokban, 6-6 fővel vágtak neki a csapatversenyeknek. A hosszú heteken át tartó közös munka most sem volt mindig zökkenőmentes, számtalan kihívással találták szemben magukat a játékosok és séfjeik. A döntőbe Wolf Andrástól Gajdos Dávid, Krausz Gábor csapatából Fejes Rudolf, Vomberg Frigyestől pedig Zörgő János került be.

Október 6-án este véget ért a remek nézettséggel futó Séfek Séfe idei évadja: A döntőben kétórás embert próbáló munka várt a versenyzőkre. Három fogásos menüjüket korábbi csapattársaik segítségével készítették el, és séfjeik már csak szurkolhattak tanítványaiknak.

TV2

A mai adásra Michelin-díjas étternek és Michelin tányér ajánlást kapott éttermek séfei érkeztek, ők döntöttek, név szerint: Vadász Imre, Csillag Richárd, Varga Dániel, Somodi Péter, Gyűjtő Ádám, Tóth Szilárd és Koppány Levente.

TV2

Zörgő János Vomberg Frigyes csapatában volt: a 26 éves vidéki fiatalember nyert, akinek az az álma, hogy egyszer vezető séf lehessen. 18 éves kora óta szakács, de eddig még nem történt meg az áttörtés, pedig több színvonalas, menő helyen is dolgozott. Jelenleg is Budapest egy felkapott helyén készít ételeket. Azért jelentkezett a műsorba, mert úgy vélte, a műsor új kapukat nyithat meg számára szakmailag. Úgy érzi így könnyebben valósíthatja meg az álmát, hogy vezető séf legyen, majd nyisson egy éttermet.

TV2

„Ezért jelentkeztem, mert szerettem volna magamnak és a környezetemnek is bizonyítani, hogy elérkeztem az életemnek ahhoz a pontjához, hogy szakmailag is meg tudom ezt csinálni. 8 éve dolgozom szakácsként, de nagyon kritikus vagyok magammal, és belátom, mikor csinálok rosszat és mikor jót. Nem volt zökkenőmentes a fináléig vezető út, séfkabátot csak a harmadik napon kaptam, de megérte már akkor is küzdeni, és kiharcolni Frici elismerését. Már az elején tudtam, nehéz lesz neki megfelelni, és ez így is volt, de aztán a csapatfőzések alkalmával egyre inkább összekovácsolódtunk.Nagyon sokat tanultam tőle mind emberileg, mind szakmailag. Mérhetetlen nagy fejlődés volt számomra vele dolgozni, hálás vagyok neki.Tudtam, hogy erős versenyzőkkel vagyok a döntőben, és tudtam azt is, óriási harc lesz, de éreztem, jó segítőket választottam. Felfoghatatlanul jó érzés volt, mikor az én nevemet mondta ki Nóri. Talán 10-15 perc is kellett, amíg elhittem, hogy mi történik, és amíg leesett, hogy ez meg fogja változtatni az életemet” – mondta el Zörgő János, az ötödik évad győztese.

„Nagyon különbözőek voltak a karakterek, és időbe telt, míg összerázódott a csapat, de szerintem nagyon jól vettük az akadályokat, és a végére egyre jobban tudtunk teljesíteni. Rengeteg volt megint a kihívás és a csavar, ami kizökkenti az embert. Örülök, hogy ezzel a csapattal csinálhattam végig ezt az évadot és, hogy Janit is beválasztottam. Remélem, sokat profitált az elmúlt hetek alatt, nagyon szép fejlődési íven ment végig, és le is lazult kicsit, ami szintén hasznára vált.Nagy öröm, hogy a piros csapat megint győzni tudott.Ha az eddigi nyerteseimet nézzük, akkor a fiúk közül Ákosról és Janiról is elmondható, hogy viszonylag csendesebb szavú karakterek, nem akartak kitűnni, inkább a háttérbe húzódva az adott feladatra koncentráltak. Alexandra pedig habitusát tekintve talán inkább az a típus, aki jobban kiáll magáért, de ez betudható annak is, hogy egy ilyen szakmában apró törékeny nőként kitűnjön a többiek közül. Nagyon büszke vagyok mindhármukra” – tette hozzá Vomberg Frigyes.

A műsor sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az idei évad jelentős fölénnyel lett idősávja legnézettebb műsora mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+). Mindemellett, a műsor történetében az idei évad volt a legnézettebb a 18-59 éves és a fiatalabb 18-49 éves nézők körében is. A konkurenciához mérten a legnagyobb különbség a teljes lakosság körében alakult ki – ebben a korcsoportban idén átlagosan több, mint 562 ezren látták a Séfek Séfe egy-egy epizódját, melyhez 15,8%-os nézői részesedés párosult (RTL azonos idősáv: 10,0% SHR).

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Népszerű televíziós műsorvezető lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szegeden

A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján dr. Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje...

Lilu látványos fürdőruhás fotója az új sláger, Görög Zita is reagált rá

Többen dobtak egy hátast Lilu nagyon látványos fürdőruhás fotójától, több híresség is megjelent a poszt alatt. Fotó: RTL Magyarszág/SajtóKlub Lilu...

A szennyezett Szajna veszélyezteti Rasovszky Kristóf olimpiai aranyesélyeit

A vízminőség továbbra is aggodalomra ad okot a párizsi olimpia szervezőinek. A folyónak fontos szerepet szánnak a július 26-án...

Rendőreink ismét a drónok segítségével tetemes közlekedési szabálysértést tudtak felderíteni..

A berettyóújfalui rendőrök összehangolt közlekedési akciót tartottak a 42-es és a 47-es főúton. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a 42-es...