11.1 C
Budapest
2024. március. 1. péntek

Drámai a helyzet Bahmutban – videó

Dátum:

Megosztás:

Az oroszok újult erővel támadják a várost azt követően, hogy javult az együttműködés a reguláris csapatok és a Wagner zsoldosai között.

A brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentésében arról számolt be, hogy minden korábbinál súlyosabb harcok dúlnak Bahmutban. Az ukránok ugyan még tartják állásaikat a város nyugati részében, de az elmúlt 48 órában különösen heves tüzérségi támadások érték őket.

Ezzel egyidőben a Wagner katonái folytatják előrenyomulásukat a város központjában. Most már az orosz reguláris erők is segítik a zsoldosokat. A támadás lészaki és déli szárnyait az ejtőernyősök (VDV) biztosítják.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1646749217132511233?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1646749217132511233%7Ctwgr%5Eafe2395bd5d4affd7b96237fa49e87e6d8bdb152%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Finfostart.hu%2Fkulfold%2F2023%2F04%2F15%2Fdramai-a-helyzet-bahmutban-video

Az ukrán védők súlyos utánpótlási gondokkal küszködnek, de a britek szerint eddig sikerült rendezetten visszavonulniuk azokból az állásaikból, ahonnan kiszorították őket.

Pár napja szintén a brit védelmi minisztérium számolt be arról, hogy az orosz légideszantosok új, rendkívül pusztító fegyvert kaptak. A TOSZ-1 Buratyino nevű eszköz az orosz terminológia szerint nehéz lángszóró. Valójában egy T-72-es harckocsi alvázára szerelt sorozatvetőről van szó, amelynek rakétáit termobárikus robbanófejjel látták el. Ezek az úgynevezett vákuumbombák sok szakértő szerint az atomfegyverek után a legpusztítóbb harceszközök.

Mint arról már az Infostart is beszámolt, ez olyan kétlépcsős fegyver, amely először nagyon finom szemcsékből álló aeroszolt juttat a levegőbe, ami lehet üzemanyag (pl. benzin) vagy akár apró fémrészecske is. A második töltet meggyújtja ezt a felhőt, ami által tűzgömb, illetve lökéshullám alakul ki és az felperzseli a környezetét. A detonáció után vákuum keletkezik, mivel a robbanás megköti az oxigént és szó szerint kiszippantja a még életben maradottak tüdejéből a levegőt.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kikerült Alekszej Navalnij arcképe a Szabadság téri szovjet emlékműre – videók

A posztert kirakó aktivisták között sok a párhuzam az orosz és a magyar politikai helyzet között. Videó Egy Alekszej Navalnijra...

Ma este Silvester Stallone nagysikerű sorozata: Tusla királya (1-5. részek) – videók

Teljes film magyarul: Tusla királya 1 Tusla királya 2 Tusla királya 3 Tusla királya 4 Tusla királya 5 Kellemes szórakozást a filmekhez! Holnap a 6-9....

Omara Portuondo, a kubai zenei legendák egyike, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét – videó

Omara Portuondo, a kubai zenei ikon, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét. Bár pontos okokat nem...

Tudtad, hogy a műfű az otthonodat szebbé és gondtalanabbá varázsolja?

A műfű egyre népszerűbb választás a kertekben és teraszokon, és számos előnye van a hagyományos füves területekkel szemben. Nézzük, miért...