Hirmagazin.eu
Főoldal » Dörögnek a fegyverek Szigligeten
Életmód hírek

Dörögnek a fegyverek Szigligeten

Szükség van fegyveres vadgyérítésre Szigligeten, ezért azt a lakosság kérésére kedden el is kezdték négy különböző területen.

Balassa Balázs, Szigliget polgármestere a hirbalaton.hu portálnak azzal indokolta az intézkedést, hogy tavaly először sikerült ezzel a módszerrel csökkenteni a vadak által okozott károkat.

Mint mondta, most ismét sok helyen túrják fel a az utakat, parkokat, kerteket és rongálják a kerítéseket a vaddisznók a településen, ez indokolja az intézkedést. Balassa Balázs, aki a Balatoni Szövetség elnöke is, arról is beszélt, hogy a tavalyi szigligeti vadgyérítés hatékonynak bizonyult, egész nyáron viszonylag kevés vaddisznó bukkant fel a település utcáin, mégis csak tűzoltásnak számít ez a fajta megoldás.

“Továbbra sem tisztázott, hogy ki a belterületi vadak gazdája”

– fogalmazott. Hozzátette, szerencsés helyzetben van Szigliget, hogy ennek ellenére partner a megoldás keresésében a területileg illetékes vadgazdálkodó, rendőrség és nemzeti park.

Beszámolt arról is, hogy próbálkoznak vadbefogással is, egész évben két vadcsapda működik a településen, de az nem bizonyult elég hatékonynak. A fegyveres vadgyérítésnek része a vadak megzavarása is, vagyis

nem feltétlenül kell kilőni az állatokat, mert ha sűrűn zavarják meg őket, maguktól odébb állnak

– fűzte hozzá a polgármester, akinek aláírásával hétfőn az alábbi felhívás jelent meg a balatoni településen:

“A vaddisznók túlzott elszaporodása miatt 2019. december 3-tól december 20-ig, valamint 2020. január 6 és február 28 közötti időszakban, fegyveres vadgyérítés zajlik Szigliget területén, a lakosság kérésére. Az érintett területeket az önkormányzat a rendőrség és a vadgazdálkodó szakmai segítségével körültekintően jelölte ki annak érdekében, hogy ne történhessen semmilyen baleset.

A vadászati tevékenységgel érintett ingatlanoktól 100-100 méterre figyelemfelhívó táblákat helyeztünk el. A vadgazdálkodó szakemberei a vadmozgástól és az időjárástól függően határozzák meg, hogy a jelzett időszakban hétköznapokon, 19 és 24 óra között mely területen vadásznak.

Kérünk mindenkit, hogy ne tartózkodjanak a vadászattal érintett területeken!

Ne parkoljanak az érintett ingatlanokra és ne zavarják a vadászokat!

A mellékelt térképen pirossal jelölve látszanak azok a területek, ahol vadgyérítés zajlik.”

Nyitókép: MTI/omka Péter
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A háziorvosom ajánlatára rendszeresen rágtam szegfűszeget! Ez változott az életemben…

Mazsi

Hétfőtől a vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező a maszkviselés, + maszkhasználati kisokos, avagy minden, amit a maszkviselésről tudni kell!

Géza

Ez történik a testeddel, ha egy hétig nem hordasz melltartót

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....