8.5 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Döntött a kormány: tízezreknek csökken a villany és a gáz ára

Dátum:

Megosztás:

Kiegészül a veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló rendelet

– olvasható a Magyar Közlönyben.

A változás az úgynevezett „végső menedékes szolgáltatásba tartozó ügyfelek” körét érinti.

Ők azok, akik tavaly december 31-ig nem kötöttek szerződést, és ezért automatikusan az akkori árnak megfelelő kategóriába kerültek az MVM-nél. Egyházakról, önkormányzatokról, alapítványokról, kisvállalkozásokról van szó.

A legfrissebb hírek itt!

Az friss rendelet szerint a tavalyi kormányzati döntésben meghatározott jogviszony esetén a felhasználó által – a szolgáltatási jogviszony keretében ellátott felhasználási helyen történő fogyasztásra tekintettel – a szolgáltatási jogviszony létrejöttének időpontjában alkalmazott áramdíjhoz képest (2023. május 1. napjától)

A FELHASZNÁLÓ ÁLTAL FIZETENDŐ VILLAMOS ENERGIA EGYSÉGÁRA 59 SZÁZALÉKKAL, MÍG A FIZETENDŐ FÖLDGÁZ EGYSÉGÁRA 52 SZÁZALÉKKAL CSÖKKEN.

A KORMÁNY TEHÁT TOVÁBBRA IS ELKÖTELEZETT A REZSICSÖKKENTÉS VÉDELME MELLETT.

A Magyar Közlöny kapcsolódó része az alábbiakban látható.

FORRÁS: MAGYAR KÖZLÖNY

Mint arról korábban beszámoltunk,

VAN FORRÁS ARRA, HOGY AZ ÁTLAGFOGYASZTÁSIG MEGMARADJON A LAKOSSÁGNAK A REZSICSÖKKENTÉS

– jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

FORRÁS: MTI/ROSTA TIBOR

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek