13.9 C
Budapest
2024. február. 26. hétfő

Döntött a kormány: Hosszú Katinka elbukta új úszóakadémiáját?

Dátum:

Megosztás:

Jó ideje húzódik az egykori csillebérci úttörőtábor ügye. Egy éve úgy tűnt, Hosszú Katinkáék építhetnek ott úszóakadémiát. A terv már kormányhatározatban is szerepelt, épp ezért óriási meglepetés a friss kormányhatározat, amelyben szó sincs úszóakadémiáról. Persze, még semmi sem biztos, és az öttusában is van úszás, ugye…

Nemzeti Öttusa Központ (NÖK) épülhet ugyanis a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központ területén. A Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányhatározatból kiderül, hogy a kormány egyetért a NÖK létrehozásával, és megbízta az emberi erőforrások miniszterét, hogy – a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával – vizsgálja meg a NÖK lehetséges helyszíneit, különös figyelemmel a csillebérci központ területére.

Az emberi erőforrások minisztere ezt követően – a kormányhatározat szerint – előterjesztést készít a NÖK létrehozása előkészítéséhez szükséges központi költségvetési források bemutatásával.

Csakhogy a terület felhasználása kapcsán majdnem pontosan egy éve, 2017. december 22-én is született egy kormányhatározat, miszerint a területen úszóakadémia épül, amelyet Hosszú Katinka Sportakadémiának neveznek el. A több sportág fejlesztésének kiszolgálására is alkalmas létesítményt korábban Budapesti Nemzeti Úszósport-akadémiának akarták hívni, ám végül Hosszú Katinka nevét tervezték be. A kormány akkori határozata szerint a nemzeti fejlesztési miniszternek kell saját költségvetéséből 116 millió forintot adnia az előkészítésre, amelyet 2018. április 30-ig be kell fejezni.

Később aztán felmerült, hogy az úszónő magánéleti problémái miatt elbukhatja az akadémiát, majd hosszú hallgatás következett, s a csillebérci terület sorsáról nem lehetett hallani túl sokat.

A mostani kormányhatározat viszont már öttusaközpont létrehozásáról szól.

Kérdés persze, hogy megférhet-e egymás mellett kétféle intézmény ott, illetve az eredeti, 2017-es kormányhatározatban szereplő „több sportág fejlesztésének kiszolgálására is alkalmas létesítmény” egy aprócska esélyt ad arra, hogy az atlétika mellett a „több sportágba” belefér majd az úszás is.

És persze, tegyük hozzá: az öttusában is van úszás.

(MTI, Blikk, Népszava)

Forrás: Blikk.hu

Hosszú Katinka /Fotó: Pozsonyi Zita

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Új kínai autómárka – Előzés a selyemúton – Omoda 5 menetpróba – képek

Leánykori nevén Chery, a formája bevállalós, és nem akarja a vevőre erőltetni a zöld jövőt: az Omoda 5...

Megható pillanatok közepette köszöntötték a világbajnoki hősöket – videó

Kitörő lelkesedéssel és egyedi ajándékokkal várták a DFVE utánpótlás csapatai a világbajnokságon ezüstérmes és olimpiai részvételét kiharcoló női...

Óriási tűz Budapesten, rohantak a helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók – 15 embert kellett menekíteni..

Tűz volt egy társasházi lakásban Budapest III. kerületében, a Hévízi úton. Az első emeleti lakás nappalijában öt négyzetméteren berendezési tárgyak...

Orosz drón üldözte a német külügyminisztert – videók

Annalena Baerbock német külügyminiszter az orosz–ukrán háború második évfordulóján Ukrajnába látogatott. Odesszában további német támogatást ígért ukrán kollégájának....