-1.6 C
Budapest
2023. február. 7. kedd

Döntött a bíróság: ennyit kapott az ifi focistákat szexuálisan zaklató budapesti tanár

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — Első fokon börtönbüntetésre ítélték azt a tanárt, aki többek között az NB I-es Budapest Honvéd utánpótlását adó Magyar Labdarúgó Akadémián is tanított: szexuálisan zaklatott fiatal fiúkat, s voltak, akikkel szexuális kapcsolatot is létesített.

A IV. és XV. Kerületi Bíróságon csütörtökön született meg az ítélet egy a majd’ kétévesre nyúló tárgyalássorozat végén.

– A vádlott bűnös egy rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettében és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettében. Ezért a bíróság 4 év 3 hónap szabadságvesztésre, 5 év közügyektől és foglalkozásától való eltiltásra ítéli – hirdette ki az ítéletet dr. Boros Tibor bíró. – Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy a vádlott büntetlen előéletű, illetve, hogy az eljárás régóta húzódik – ő pedig mindig rendelkezésre állt –, súlyosító körülmény viszont, hogy hosszabb időn át követte el a bűncselekményeket, kitartó szándékkal.

A vádlottnak a 616 ezer forintos perköltséget is ki kell fizetnie, de a féléves, előzetesben eltöltött időszakot beszámítják a börtönbüntetésébe. A lelkileg kiszolgáltatottabb, csonka családból származó gyerekekre vadászó férfi egy zuglói iskolában és a fociakadémián is szedte áldozatait, akik közül két-két sértett jelentkezett a rendőrségen. Az ifjú labdarúgók esetében szexuális tartalmú üzeneteket küldött a tanár, de volt, akikkel az aktusig is eljutott.

„A sötétben megkapnád szájjal, a nők ehhez nem értenek… én téged akarlak… aki illat alapján mondja meg, hogy milyen az étel, az igénytelen, meg kell ízlelni az ízeket” – ilyen jellegű írásokat kapott tanárától a feljelentéshez folyamodó egyik focista.

A vádlott szerint ezek csupán „nem helyénvaló üzenetek” voltak.

– Alaptalanok a vádak. Persze, vannak hibáim, de soha senkihez nem nyúltam ártó szándékkal – mondta a tanár, aki az ítélettel szemben fellebbezett, így az ügy a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

Közepes mértékű büntetés

A vádlott akár 8 esztendőt is kaphatott volna. Az ítélet szerint nincs kizárva, hogy a tanárt feltételesen szabadlábra helyezzék: erre a büntetés kétharmad részének letöltése után lehet esélye.

blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Tömegverekedés a Fradi–Újpest derbi előtt: megszólalt a rendőrség

A rendőrség 14 gyanúsítottat hallgatott ki és két férfit – köztük az egyik szervezőt – őrizetbe vett a...

„Összekuporodva vagyunk… félünk, nem tudni, hogyan tovább” ‒ Egy magyar család is a rengés sújtotta török területen rekedt, beszámoltak a hátborzongató részletekről

Lapunkhoz eljutott egy magyar család drámai beszámolója az első törökországi rengések utáni állapotokról. A helyszín Malatya, amely egy...

Britney Spears ismét meztelen fotót posztolt, de ne feledkezzünk meg arról, hogy Britney imád meztelenkedni.. Íme néhány új és régi képe..(18+)

Britney imád meztelenkedni.. Íme néhány új és régi képe.. Britney állapota igencsak aggasztó: legalábbis erre utal, hogy az utóbbi...