4.6 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeHírekFőhírekDonáth Anna a tüntetésen: a rendszer erkölcsileg megbukott

Donáth Anna a tüntetésen: a rendszer erkölcsileg megbukott

A Momentum Mozgalom szerda 18 órára hirdetett demonstrációt a Karmelita kolostorhoz. A megmozduláson Donáth Anna, Hadházy Ákos, Fekete-Győr András és Juhász Péter mondott beszédet – írja az infostart.hu a cikkében

A tüntetés kezdete előtt Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Facebookon úgy vélte, hogy mivel Fekete-Győr Andrást elítélték (másodfokon; fellebbezni fog), ezért le kellene mondania. Bejegyzése szerint a „tüncikézés” helyett Donáth Annának is azzal kellene foglalkoznia, hogy visszakéri tőle a mandátumát.

A tüntetést Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője nyitotta meg azzal, hogy a miniszterelnök és a kormánytagok egy szót sem szóltak eddig Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról. A Momentum országgyűlési képviselője hangsúlyozta: azért vannak itt, hogy megtudják, ki a valódi felelős – tudósított az Index.

Ezt követően Fekete-Győr András arról beszélt, hogy „Orbán Viktor rendszere erkölcsi, morális és politikai válságba került”. A Momentum volt elnöke úgy fogalmazott, féltik a gyerekeiket a pedofiloktól, Magyarországon pedig olyan közfelháborodás van, amelyben vesztésre áll a hatalom, „félnek attól, hogy a belülről rothadó rendszer rájuk omlik, ezért bujkál Orbán Viktor a magyarok elől”.

Juhász Péter ellenzéki politikus, az V. kerület Momentum által támogatott polgármesterjelöltje Rogán Antalt „erkölcstelen, korrupt politikai bűnözőnek” tartja és azt követelte, hogy mondjon le.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszéde szerint egyrészt remek idő jött el a kiugrásra azoknak, akik a rendszer részei, másrészt ellenzék láthatja, hogy a mostani bukásokból látszik: minden rendszerre lehet nyomást gyakorolni – igaz, ezt a nyomást nem az ellenzék gyakorolta, hanem a független sajtó.

Végül Donáth Anna, a Momentum elnöke, EP-képviselője szólalt fel, közölve: „újra és újra hangosnak kell lenni, hogy ne kerüljön le a fókusz arról, hogy a rendszer erkölcsileg megbukott”, miközben nem törődik a gyermekek védelmével. (Ennek kapcsán a pénteki tüntetésen való részvételre szólított fel.) Donáth Anna szerint azért kellett lemondania Novák Katalinnak, „mert a legkevésbé azokat szolgálta, akiket a leginkább kellett volna, elképesztő szegénységben van a gyermekjóléti rendszer”.

Donáth Anna háláját fejezte ki felszólalásában a párt közleménye szerint azon református testvérek iránt, akik felszólaltak Balog Zoltán református püspök, Novák Katalin tanácsadójának tettei ellen. „Lehet, hogy Balognak akkora a hatalma, hogy saját egyháza sem tudja lemondatni, de ha a lelkiismerettel rendelkező reformátusok kiállnak mögüle, akkor muszáj lesz lemondania. Orbán Viktor mögül is ki kell, hogy álljanak azok, akik látják, hogy ez a rendszer morálisan megbukott.”

A politikus az Indexnek a helyszínen kijelentette: „Orbán Viktortól várom azt, hogy álljon ki és vállaljon felelősséget, a nap végén minden felelősség az ő kezében összpontosul”.

A hatkor kezdődött demonstráció a Himnusszal zárult, este hétre szinte kiürült a terület.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work