20.6 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Donald Trump tönkre verheti Joe Bident a választáson…

Dátum:

Megosztás:

Az amerikai választók közel kétharmada szerint sem mentálisan, sem fizikailag nem képes ellátni az elnöki feladatait Joe Biden.

A demokrata elnök támogatottsága mélyponton van, ha most rendeznék az elnökválasztást, akkor nagyon simán nyerne Donald Trump.

Joe Biden gondjait csak tovább növelik az amerikai költségvetés körüli viták, valamint a sötét oldala, a fia, Hunter Biden körüli botrányok.

Az amerikaiak körében mindössze 36 százalékon áll Joe Biden elnöki munkájának elfogadottsága az ABC News és a The Washington Post közös felmérése szerint. A megkérdezett választókorúak 56 százaléka elégedetlen a jelenlegi elnöki munkateljesítményével. A két médium közös kutatásában Joe Biden hivatalban lévő és Donald Trump volt elnök összehasonlítására kérték a válaszadókat.

Elképesztő mélyponton van Joe Biden megítélése. FORRÁS: AFP/JIM WATSON

A megkérdezettek 56 százaléka azt mondta, hogy Donald Trump az elnöksége idején jobban kezelte a gazdasági kérdéseket, mint a jelenlegi elnök. Csak 36 százalék nyilatkozott úgy, hogy Joe Biden teljesítménye jobb.

A MEGKÉRDEZETTEK 62 SZÁZALÉKA „SZELLEMI FRISSESSÉGÉT” FIGYELEMBE VÉVE NEM TARTJA ALKALMASNAK JOE BIDENT AZ ELNÖKI FELADATOK HATÉKONY ELVÉGZÉSÉRE.

Mindezt az alábbi táblázatban is láthatják:

 

FORRÁS: ORIGO

A felmérésből az is kiderült, hogy a választók 64 százaléka szerint Joe Biden fizikailag sem alkalmas arra, hogy hatékonyan lássa el az elnöki munkát.

Nagyon vezet Trump

A 2024-ES ELNÖKVÁLASZTÁSON A FELMÉRÉS SZERINT AZ AMERIKAIAK 44 SZÁZALÉKA DONALD TRUMPRA, 38 SZÁZALÉKA JOE BIDENRE SZAVAZNA.

Egy másik kutatás szerint Trump 45-38-re vezet Biden előtte, előnye hét százalékpont.

A közvélemény-kutatás 2023. április 28. és május 3. között készült.

Mi lesz a költségvetéssel?

Joe Biden egyébként egyre nagyobb bajban van a hatalmas belpolitikai botrányok miatt. Legutóbb elérte az államadóssági plafont az Egyesült Államok költségvetése. Ez esetben a demokrata elnöki adminisztrációnak és a republikánus képviselőháznak meg kell állapodnia.

Az Egyesült Államok költségvetési politikájának egy sajátossága, hogy az előre eltervezett bevételek és kiadások mellett rögzítik az államadósság maximális szintjét is – mondta

a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Széll Kálmán Állampénzügyi Kutatóműhelyének vezetője. Lentner Csaba kifejtette, a képviselőházban az elmúlt időben váltás történt: republikánus többség lett, de Joe Biden elnök demokrata párti, így egyfajta politikai huzavona indul el az Egyesült Államok belpolitikai életében.

Volt már hasonló, akkor is megegyeztek, és álláspontom szerint most is egyezségre fognak jutni–mondta a közgazdász.

A közgazdász szerint ha nem lenne megegyezés, a világ pénzügyi piacai összeomlanának, hiszen a konszenzus megszületése a világgazdaság érdeke is.

Bident nagyon sokan totálisan alkalmatlannak tartják. FORRÁS: GETTY IMAGES/2022 GETTY IMAGES/CHIP SOMODEVILLA

Csúnyán félrevezette az emberket a CIA korábbi megbízott igazgatója

A gazdasági problémák mellett Hunter Biden – ahogy egyre többen fogalmaznak Amerikában: Joe Biden sötét oldala – botrányai is komoly fejfájást okoznak  az elnöknek. Friss hír, hogy egy új jelentés szerint a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) korábbi megbízott igazgatója, Michael Morell félrevezette az aláírókat abban a levélben, amelyben azt állította, hogy Hunter Biden laptopján talált információk csupán orosz dezinformációk voltak – írta a Fox News. 

A The New York Post vasárnap tette közzé azt a jelentést, amelyből kiderült, hogy Morell azt mondta a levél 51 aláírójának, hogy „tisztázni fogja a nyilatkozatot a CIA Közzétételi Ellenőrző Bizottságával”.. A Post által megszerzett 2020. október 18-i e-mailből kiderült, hogy Morell arra kérte az aláírókat – köztük John Brennan, Leon Panetta és Mike Hayden volt CIA-igazgatókat -, hogy írják alá a levelet, amelyet ő és Marc Polymeropoulos volt CIA-ügynök fogalmazott meg.

Forrás, eredeti cikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...