10.7 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Dobrev Klára: túl sokáig voltam csöndben

Dátum:

Megosztás:

A DK miniszterelnökjelölt-jelöltjét megütötte az ellenzéki előválasztási kampány.

Dobrev Klára a Spirit FM Aktuál című műsorában reagált Márki-Zay Péter kijelentésére, amely szerint csapata a tiszták szövetsége. „Nem tudom, mennyire lehet pozitív üzenetnek tekinteni azt, ha az üzenet másik oldala az, hogy akkor vele szemben talán a tisztátalanok állnak, és én ezt nem gondolnám egy jó ötletnek így megosztani az ellenzéket, hogy tiszták és tisztátlanok” – mondta a DK miniszterelnök-jelöltje az atv.hu cikke alapján.

Dobrev Klára a műsorban elmondta: azt tekinti feladatának, hogy bebizonyítsa, igenis van jövője és jelene Magyarországon a baloldali progresszív politikának. A politikus szerint Márki-Zay Péter a Paks 2-nek csupán a pénzügyi konstrukcióját akarja felmondani, Dobrev azonban úgy véli: a szerződést fel kell mondani, mert

Magyarországnak nincs szüksége új atomenergiára.

Az adásban arról is beszélt: míg ő a költségvetés nagy átcsoportosításával elsősorban az emberekhez juttatna forrást, magasabb, tisztességesebb bérekkel, tisztességesebb nyugdíjakkal, addig Márki-Zay Péter egy konzervatívabb, nevező politikát folytat.

Dobrev Klára a kampányígéretek számonkérésétől nem tart, mert olyan vállalásokat tett, amik mögött pontos számítások vannak. Meglátása szerint azonban Márki-Zay Péter nem állt elő konkrét elképzelésekkel. A következő miniszterelnök világos programmal kell rendelkezzen, ő az elmúlt 30 év legnagyobb költségvetési átcsoportosítását tervezi – tette hozzá Dobrev.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Karácsony Gergely elismerte, hogy nem lehet zsarolásként értelmezni közjogi értelemben Gyurcsány Ferenc SMS-eit, amiket változatlanul nem óhajt megmutatni az előválasztási kampány után. Az elhangzottak kapcsán a DK miniszterelnök jelöltje elmondta:

„nagyon meg vagyok ütve azért, mert számítottam arra, hogy ilyen típusú kampányban lesz részem,

amikor hazug vádakkal illetnek engem, vagy minket a Demokratikus Koalíció közösségét, hiszen van is ebben tapasztalatom, már 20 éve küzdünk a Fidesszel, de tényleg meg vagyok ütve, hogy ez a saját szövetségeseinktől jön, és az első fordulónak az egyébként kifejezetten emelkedett és jó hangulatú, nagyon szakmai vitáját itt egy pánikreakció és versengés váltotta fel.”

Dobrev saját felelősségét abban látja, hogy túl sokáig maradt csöndben, hamarabb kellett volna azt mondania, így nem lehet egymással küzdeni.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...

Borzalmas tragédia: kiugrott egy férfi az ajkai kórház ablakán

A hatodik emeletről vetette ki magát az öngyilkos beteg.. Meghalt a férfi, aki kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről...