2 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Döbbenetes vallomás: gyerekként erőszakolták meg az Éjjel-nappal Budapest sztárját – Bella évekig beszélni sem tudott róla

Dátum:

Megosztás:

Budapest — Sokan egy életen át hallgatnak arról, ha molesztálják, bántják őket, noha fájdalmukat magukkal cipelik egy életen át. Az RTL II-n futó sorozat, az Éjjel-nappal Budapest sztárja, Bella, azaz Kéri Bea (24) nem szeretne közéjük tartozni.

Úgy döntött, elmeséli élete talán legfájdalmasabb, sokáig féltve őrzött titkát. A ma már rapperként, Pszí néven is ismert fiatal lány mindössze 11 éves volt, amikor egy brutális férfi megerőszakolta őt. Bea azért döntött úgy, hogy – életében először – elmeséli a traumáját, hogy példát mutasson másoknak: senki ne temesse magába a szégyenét.

– Tizenegy éves voltam, amikor egyedül mentem haza egy iskolai vetélkedőről. Arra figyeltem fel, hogy valaki mögém lép, utána se kép, se hang. A következő emlékem, hogy fekszem egy ágyon, ahol ott van az a férfi is, aki megerőszakolt, aki elvette a legnagyobb kincsemet – emlékezett vissza élete legnehezebb napjára. – Kevés emlékem maradt meg, sokkot kaptam. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy dolgozott bennem az adrenalin, tudtam, hogy menekülnöm kell. T..ön rúgtam a férfit, feltéptem az ajtót, majd hazáig rohantam. Jócskán késve értem haza, és ugyan a szüleim a kisírt szemeimből érezték, hogy valami nincs rendben, büntetést kaptam.

Bella 11 évesen élte át a szörnyűséget. Bella 11 évesen élte át a szörnyűséget.

Bella az eset után magába fordult, hónapokig küzdött depresszióval. Öt év telt el, mire egy barátjának el tudta mesélni, mi történt vele.

Tudtam, hogy nem én tehetek a történtekről, de a szégyenérzet hatalmas volt, ezért inkább hallgattam. Tizenhat évesen egy barátomnak meséltem el először a történetet, édesapámnak néhány évvel később, a trauma évfordulóján, egy vita során. Összetört, tehetetlen volt… Viszont tudja, hogy édesanyám és a bátyám a mai napig nem, ez a beszélgetés még várat magára. Egyszerűen féltem elmondani, szégyelltem magam – sóhajtott Bella, aki úgy érzi, már feldolgozta a traumát, ám a történtek felidézése feltépi a régi sebeket. – Ha visszamehetnék az időben, talán elmondanám egyből, hogy mi történt. Magam miatt is, és azért, hogy elkapják az erőszakolót. Mert ki tudja, voltak-e utánam még áldozatai… Néhány éve megkértem egy ismerősömet, keresse meg azt a férfit, de addigra meghalt. Pedig szerettem volna a szemébe nézni és megkérdezni: miért? Erre már sosem kapok választ…

Az Éjjel-nappal Budapest Bellája éveken keresztül beszélni sem mert arról, hogy egy brutális férfi megerőszakolta. Az Éjjel-nappal Budapest Bellája éveken keresztül beszélni sem mert arról, hogy egy brutális férfi megerőszakolta.

A lány célja, hogy a kiállásával segítsen másokon.

Nem szabad titkolózni, szégyenkezni! Fel lehet állni a padlóról. Én tudtam, hogy nem minden férfi szörnyeteg, másnak szavazhatok bizalmat – magyarázta Bella, aki fiatalon a zenébe menekült a fájdalom és a depresszió elől, sokat hallgatta a Hősök számait, a csapattal most közös klipet készíthetett, nótája, a Bella dala szövege arról szól, min ment át. – Remélem, így még több emberhez jut el az üzenetem.

Javasolt a terápia

– Minden ilyen jellegű abúzus a test és a lélek elleni erőszaknak minősül, amelynek személyiségromboló hatása van. Az erőszak következménye lehet a depresszió, a szorongás, a bűntudat és a szégyenérzet, a befelé fordulás. Bár az, ha a sértett beszél az őt ért traumáról, a gyógyulás és a feldolgozás első lépése, mindenképpen javasolt a terápia. Fontos, hogy a trauma feldolgozható, de minden esetben segítséget kell kérni – mondta a Blikknek Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Varga Imre

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...