27.1 C
Budapest
2022. június. 30. csütörtök

Döbbenetes részletek: békenagykövet lehetett az a férfi, aki Dunaújvárosban megmérgezett egy idős házaspárt – most elfogatóparancs van ellene..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Dunaújváros — Saját bevallása szerint az ENSZ nemzetközi békenagykövete volt az a férfi, aki a rendőrség gyanúja szerint gyógyszerekkel módszeresen mérgezett egy idős házaspárt hosszú időn keresztül.

Martyin elmondása szerint az ENSZ követe. Ez a kép Afrikában készült róla

Martyin elmondása szerint az ENSZ követe. Ez a kép Afrikában készült róla

Martyin László és élettársa ördögi tervet eszelt ki: addig adagolják a pirulákat Ádám bácsinak (†85) és feleségének, míg azok életüket nem vesztik, így megtakarított millióikat könnyűszerrel meg tudják szerezni.

Ebben a dunaújvárosi házban élt az idős házaspár / Fotó: Grnák LászlóEbben a dunaújvárosi házban élt az idős házaspár / Fotó: Grnák László

Tervük tragikus módon félig sikerült is, az időseket ugyanis magatehetetlenül találták otthonukban, majd kórházba kerültek, ott viszont már csak a néni életét tudták megmenteni.

A méregkeverő páros valószínű nem számolt azzal, hogy az idős pár dédunokája feljelentést tesz, amikor rájött: rokonai bankszámlájáról több millió forint hiányzik, illetve a kártyájukat éttermekben és játékboltokban használta valaki. A csodával határos módon életben maradt néni pedig arról számolt be, hogy otthon tartott millióik nagy része eltűnt, ezért a megmaradt összeget betették egy bankszámlára.

A nyomozás gyorsan kiderítette: az embertelen bűncselekmény hátterében egy páros állhat, amelynek férfi tagja, Martyin László rokonságban áll az áldozatokkal, így nem volt nehéz számára elnyerni a bizalmukat.

A páros női tagját, a 28 éves K. Andreát már elkapták, 56 éves társa viszont szökésben van, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Martyin László, amint megtudta, hogy bűntársa kezén kattant a bilincs, egyből kereket oldott. Egyelőre keresik, elfogatóparancsot adtak ki ellene / Fotó: police.huMartyin László, amint megtudta, hogy bűntársa kezén kattant a bilincs, egyből kereket oldott. Egyelőre keresik, elfogatóparancsot adtak ki ellene / Fotó: police.hu

Martyin egyébként nem ismeretlen a dunaújvárosiak előtt, sőt országos hírnévre is szert tett már, miután alapítványa, a Művészek a Művészekért Alapítvány megsegítette a méltatlan körülmények között élő színészt, Szilágyi IstvántA férfi díszes gálákat is szervezett, ahova ismert művészeket is meghívott.

Szilágyi István (+82) találkozott a most körözött férfival / Fotó: RAS- ArchívumSzilágyi István (+82) találkozott a most körözött férfival / Fotó: RAS- Archívum

– Jótékonysági gálákon mint fellépő többször is részt vettem. Úgy ismertem meg a rendezvényekről, hogy gyermekszerető, rendes ember, akinek nagy családja van –mondta Komáromi István, egykori zsaru, aki ma már a zenének él.

Bíró Ica is tudta, kiről beszélünk, amikor megemlítettük Martyin nevét.

– Igen rémlik, hogy kicsoda ő, de csak egyszer voltam csak jótékonysági gálán fellépni. A köszönésen kívül más nem történt – mondta.

Martyin egyébként egy korábbi interjúban azt mondta, pár évet Algériában töltött orvosként, ottani munkája miatt nevezte ki nemzetközi békenagykövetnek az ENSZ akkori főtitkára. Akkor egyébként ez a dél-koreai Pan Gimun volt.

Megkerestük a házat is, ahol az idős pár már évtizedek óta élt. Szomszédaik jól ismerték őket.

– Mindketten nagyon aranyos, rendes emberek. Szegényeknek nem jutott könnyű élet, mindkét gyerekük meghalt már, sőt az unokájuk is. A dédunoka látogatta őket, őt mindig nagyon várták – árulta el egy szomszéd.

Hosszú bűnlajstrom

A 26 éves K. Andreát előre kitervelten, aljas indokból, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottam képes személy ellen elkövetett emberölés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

blikk / Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Férfi vízilabda-válogatottunk kikapott az olasztól, legjobb esetben is az 5. helyért játszunk majd

Jól indult, de végül nem sikerült legyőzni a címvédőt. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–10-re kikapott az olasztól a...

Eltűnt egy 17 éves leány a Dunában.. Rendőreink nagy erőkkel keresik..

Egy 17 éves lányt keresnek a Dunában Visegrádnál. Három testvér fürdőzött a folyóban a visegrádi kompkikötőnél, a 16 éves...

Vízhiány van több Budapest-környéki településen

Lokális vízhiány esetén haladéktalanul lajtos kocsis vízellátást ígérnek. Solymáron már szükség is volt erre. Van, ahol illegális vízkivét...

Peszkov: Freud csak álmodozott egy ilyen vizsgálati alanyról, mint Boris Johnson

A Kreml szóvivője a brit miniszterelnöknek arra a kijelentésére reagált, miszerint Vlagyimir Putyin nem kezdett volna háborúba Ukrajnában,...
facebook icon