Kezdőlap Szabadidő Bulvár Döbbenetes rejtélyre derült fény: ez történt a pisztollyal, ami kioltotta Jimmy életét!...

Döbbenetes rejtélyre derült fény: ez történt a pisztollyal, ami kioltotta Jimmy életét! Oszd meg!

17
Zámbó Jimmy halála körül még ma is rengeteg a titok, egyre most fény derült /Fotó: RAS-archívum

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — Döbbenetes titokra bukkant a Blikk Zámbó Jimmy (†42) 18 évvel ezelőtti tragédiájával kapcsolatban.

Lapunk megtudta, hogy közel két évtized után mi történt a Királlyal végző, gyilkos fegyverrel. Kiderült: a nyomozás után a család nem kapta vissza a Berettát, hanem eladták egy fegyverboltnak – azaz ma is forgalomban lehet!

Az ország akkor legnagyobb sztárja 1998 tavaszán kapott hivatalosan fegyverviselési engedélyt családja és önmaga védelmére. Addigra Jimmy már annyira népszerű volt, hogy időnként erőszakos rajongók zaklatták. Ám azt senki sem sejtette, hogy a tragédia hajnalán, 2001. január 2-án, amikor egy kakast akart elhallgattatni, a fegyvere válik a végzetévé. Jimmy a felesége megnyugtatására a halántékához tartotta a pisztolyt, amelyben ott lapult az elfelejtett lövedék. Ez végzett vele. Noha bűnügyi nyomozás nem folyt, az életveszélyes koponyasérüléssel kórházba szállított énekes feleségének és a házban tartózkodó egykori rajongónak, Hulé Évának (†57) a kezén is kerestek lőpornyomot, de nem találtak. A sztár halálát hivatalosan is véletlen balesetnek minősítették.

A rendőrök sokáig helyszíneltek 2001-ben Jimmy házánál /Fotó: RAS-archív
opera pillanatfelvétel 2022 05 28 143645 www.bmbah.hu

A sztár rajongott a fegyverekért, elsőnek egy forgótáras Smith&Wesson Specialt vásárolt magának, de egy idő után túl nehéznek tartotta a magánál hordott revolvert. 1999 februárjában egy fővárosi fegyverkereskedésből szerezte be a végzetét okozó Berettát, ami mellé akkor két másik vadászfegyvert is vásárolt, egy finn Tikka márkájú golyós és egy Browning típusú sörétes puskát. Jimmy két pisztolyát és a puskáit a hagyatéki eljárás végéig a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, a Teve utcában őrizték, de egyetlen családtag sem kaphatta többé kézhez.

Vágó Imréné Marika, az egykori csepeli rendőrkapitány, aki a legenda balesete után jelen volt a helyszínelésnél, ma is emlékszik a részletekre.

– Jimmy teljes fegyvergyűjteményét eladták – meséli az egykori nyomozó, azaz bárkinél ott lapulhat – akár a tudta nélkül is – Jimmy egykori, kedvenc lőfegyvere.

A gyilkos fegyvert bezacskózva vitték el a helyszínelők, miután végeztek a munkájukkal /Fotó: RAS-archív

– A baleset után az énekes csepeli házában lefoglalták az ott talált összes lőfegyvert. A rendőrség átvételi elismervénnyel elvitte mindet a vizsgálat idejére.Miután ez lezárult, az özvegynek, mint örökösnek, lehetősége lett volna hatástalanítva visszakérni, de erre a család nem tartott igényt, ezért egy fegyverbolton keresztül értékesítették. Az örökös a fegyverek árát természetesen megkapta – tudtuk meg az egykori rendőrkapitánytól. Jimmy özvegye, Zámbó Edit nem kívánt beszélni a részletekről, ennyi idő elteltével nyugalmat szeretne. – Jimmy a gyerekeim apja, emlékét a szívemben őrzöm, de ma már civil életet élek nagymamaként. Nem akarok beszélni többé a múltról – tette hozzá a tragikus évfordulón az özvegy.

Vagyont érő fegyvergyűjtemény

Egy kelenföldi fegyverbolt tulajdonosa a Blikknek elárulta: üzletéből használtan manapság is beszerezhetők szigorú szabályok szerint olyan fegyverek, amilyeneket Jimmy egykor birtokolt.

– Kifejezetten drága fegyverekről beszélhetünk. Mai áron – állapotától függően – egy forgótáras Smith&Wesson 120-150 ezer forint, egy 22-es Beretta Cheetah 150 ezer, egy Tikka vadászpuska körülbelül 280 ezer forintot ér. A legdrágább Browning puska – típusától függően – újonnan akár egymillió is lehet, de használtan is legalább 350-500 ezer forintot kell kifizetnie annak, aki ilyet szeretne – árulta el lapunknak a szakember.

Forrás: Blikk

 

facebook