23.3 C
Budapest
2022. július. 5. kedd

Döbbenetes felvételek szivárogtak ki Iránból, az utcán heverő haldoklókról – olyan súlyos, és sötét összeesküvés-elmélet, hogy nehéz elhinni

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Döbbenetes felvételeket és dokumentumokat hozott nyilvánosságra a brit Daily Mail. Iránban a koronavírus, amennyiben a portál által megjelentetett, állítólag Iránból kicsempészett dokumentumok hitelesek, egészen leképesztő mértékben és módon pusztított az országban. A dokumentumok szivárogtatója korábban már szivárogtatott ki hiteles információkat, de több alkalommal, más témában nem bizonyult megbízhatónak. Vajon miért lenne érdeke egy kormánynak, hogy hagyja meghalni a saját polgárait? Döbbenetes videók, nehéz kérdések!

Az egyik dokumentum egy iráni mentőállomásról szivárgott ki, és aktivisták adhatták át a külföldi lapnak. A dokumentum azt lenne hivatott bizonyítani, hogy január 28-án koronavírus-gyanúval elvitték a kínai nagykövetség három munkatárást a mentők. Mindez három héttel azelőtt, hogy Irán elismerte volna, hogy az országban megjelent az első eset. Ez utóbbi ugyanis csak február második felében következett be hivatalosan, egy iráni kereskedőről mondták ki, hogy ő az első. a hivatalos verzió szerint Kínában járt, onnan hozta haza a fertőzést?

A kínai követségi dolgozókról Irán hivatalosan azt közölte, negatív lett a koronavírus tesztjük, el is engedték őket annak idején a kórházból, a dokumentumokat pedig rendszerellenes aktivisták játszották át külföldre.

Az aktivisták azonban azt mondják, az iráni kormány azért, hogy fedezze a kínaiakat, hetekig tagadta a járvány létezését, ami azonban akkor már hetek óta tombolt az országban. Ennek bizonyítására videofelvételeket bocsátottak a Daily Mail rendelkezésére, melyben horrorisztikus jelenetek látszanak iráni városok utcáin:

A videó itt érhető el!

Az nyílt utcán összeeső, láthatóan fájdalomtól gyötört, fuldokló, köhögő férfi, vagy éppen a földön, arccal lefelé heverő nő, akit messzire kerülnek a közlekedők, haldokló emberek mindenütt:

Az aktivisták szerint Irán 320 városában legalább 43800 ember halt bele a betegségbe, a hivatalos iráni verzió 7417 elhunytról szól.

De mi oka lenne Iránnak a kínaiakat fedezni? Talán az, hogy az országot sújtó amerikai embargó miatt erőteljesen támaszkodniuk kell Kínára?

Nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy hitelesek-e a dokumentumok, melyeket egyébként vallóban a nagy iráni, ellenzéki szerveződés, az Iráni ellenállás nemzeti Tanácsa nevű szervezet adott át a Daily Mail online verziója szerkesztőségének. Ez a csoport először 2002-ben kapott komolyabb nemzetközi visszhangot, mikor Irán atomprogramjáról szivárogtattak, és azóta is továbbítanak különböző, főként az iráni rezsimet hátrányosan érintő adatokat külföldre, csakhogy, ezek nem minden esetben bizonyultak megbízhatónak.

Ettől függetlenül Irán sok vád érte a térségben is, ahol náluk volt a legkomolyabb vészhelyzet a koronavírus miatt. Azzal vádolják iránt, hogy a közegészségügyi érdekeket a Kínával fenntartott gyümölcsöző kapcsolata alá rendelte, és még a légi közlekedést sem szakította meg időben az ázsiai országgal, ahonnan a koronavírus eredt, sőt, semmilyen más fontos járványügyi lépést nem tettek meg.

A temetők Iránban rengeteg halottról árulkodnak:

A videó itt érhető el!

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI/AP/Vahid Szalemi

 

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Lajcsi állítja: tízmillióval rövidítette meg MC Hawer – A „Mikor a vodka a fejembe száll” című dal miatt áll a bál

Ki ne ismerné a kétezres évek egyik legnagyobb slágerét, a Mikor a vodka a fejembe száll című nótát......

Hamarosan otthon hagyhatod a forgalmit és a jogosítványodat

A rendőr most még mérlegelhet ha otthon hagyod a menetokmányaidat és ha a bírság mellett dönt, öttől ötvenezer...

Egy 92 éves férfit kidobnak a bankból, de egy rendőr kézen fogva kíséri vissza – videó

Amikor egy idősebb férfit elutasítottak a bankban, feldúlt volt, és nem tudta, hogy mitévő legyen. Nem sokkal később...

Elhunyt Járosi Tamás, a Malackrumpli tulajdonosa.. 47 éves volt.. Isten nyugosztalja!

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Balaton Gasztroforradalmára, Jánosi Tamás.. A Malackrumpli Bisztró 2013 nyarán nyitott meg a Biobalaton termelői piac...
facebook