10.5 C
Budapest
2024. február. 24. szombat

Döbbenetes felfedezés: tényleg földönkívüli űrhajó maradványait találták meg a Földön

Dátum:

Megosztás:

A Harvard Egyetem és az Egyesült Államok Űrparancsnokságának legfrissebb közleménye szerint a 2014-ben Pápua Új-Guinea térségében a Csendes-óceánba csapódott meteorit darabjai 99,9 százalék bizonyossággal egy távoli, idegen Naprendszerből érkeztek, és a felszínre hozott szabályos formájú apró fémgömbök jó eséllyel egy földönkívüli civilizáció technikai eszközéből származhatnak.

Az már eldőlt, hogy egy távoli naprendszerből érkezett a titokzatos objektum

A Harvard Egyetem közleménye szerint azok az apró fémgömbök, amelyek a 2014-ben Pápua Új-Guinea térségében vízbe csapódott meteoritból valók, és amelyekről az egyetem professzora, Avi Loeb azt feltételezi, hogy egy idegen civilizáció technikai eszközének lehetnek a maradványai, a Harvardra kerültek, alapos laboratóriumi elemzésre- számol be a hírről a CBS News Boston.

Avi Loeb, a Harvard Egyetem professzora. FORRÁS: HARVARD UNIVERSITY

Az Egyesült Államok Űrparancsnoksága által elvégzett elsődleges vizsgálat konklúziója szerint 99,9 százalékos bizonyossággal megállapítható, hogy a kérdéses tárgyak a csillagközi térből, pontosabban egy távoli idegen naprendszerből származnak. Az amerikai védelmi minisztérium a CNEOS 20140108 lajstromjelű meteorit becsapódásának koordinátáit egy 10 kilométer sugarú körön belülre helyezve adta meg a Harvard tudósainak, akik Avi Loeb irányításával mágnesek segítségével bukkantak rá a Csendes-óceán aljzatán heverő furcsa és különleges gömbökre.

Az extrém kemény titokzatos apró fémgömbök, amelyeket a Csendes-óceán mélyéről hoztak a felszínre. FORRÁS: SCI.NEWS

A tudósok a megadott területet – ami nagyjából egy Boston méretű nagyváros kiterjedésével azonos – a Silver Star kutatóhajóról mélybe eresztett és erős mágnesekkel felszerelt vontatott eszközzel fésülték át. „Tíz szferulát találtunk. Ezek majdnem tökéletes gömbök, vagy fémgolyók. Ha mikroszkóppal nézzük őket, nagyon jól elkülönülnek a hátterüktől” – magyarázza Avi Loeb.

Arany, kék, barna a színük, és néhányuk miniatűr földgömbre emlékeztet”

– fűzte hozzá a professzor.

Nagyobb sebességgel haladt, mint a Nap szomszédságában lévő csillagok

A titokzatos szubmilliméteres szferulák összetételének elemzése kimutatta, hogy a gömbök 84%-ban vasból, 8%-ban szilíciumból, 4%-ban magnéziumból továbbá 2% titánból, valamint nyomelemekből állnak. A gömbök anyagi szilárdsága keményebb, mint az összes korábban látott és a NASA által katalogizált űrkőzeté – tette hozzá Loeb.

Loeb professzor és munkatársai a kiemelt szferulákkal. FORRÁS: CBS NEWS BOSTON

Az objektum számított sebessége alapján egyértelmű, hogy az a Naprendszeren kívülről érkezett. A kapott 60 km/másodperces sebesség gyorsabb, mint a Nap közelében lévő összes csillag 95%-ának a mozgási sebessége„- nyilatkozta a harvardi professzor.

Az a tény, hogy az objektum még a vasmeteoritoknál is keményebb anyagokból állhatott, és gyorsabban mozgott a Nap közelében lévő összes csillagnál, arra enged következtetni, hogy egy idegen civilizációból származó űrszonda vagy valamilyen technológiai eszköz maradványai lehetnek a gömbök” – vélekedik Avi Loeb.

Loeb és tudóstársai szerint egyre valószínűbb, hogy egy idegen űreszköz maradványai lehetnek a Csendes-óceánban fellelt rejtélyes fémgömbök. SCIENTIST SOURCE: BING AI

A mindenre kiterjedő aprólékos kutatás és elemzés még csak most kezdődik el a Harvardon. A tudósok megpróbálják egyértelművé tenni, hogy a gömbök mesterséges vagy természetes eredetűek-e. Ha természetesek, akkor a kutatóknak betekintést engednek abba, hogy milyen anyagok létezhetnek a Naprendszerünkön kívül. Ha viszont végleg bebizonyosodik, hogy mesterséges eredetűek – amire számos jel utal-, akkor kezdődnek el igazán a valóban nagy kérdések.

Loeb feltételezése szerint idegen űreszköz vagy technológia állhat a fémgömbök rejtélyének hátterében ( a kép illusztráció). FORRÁS: WORDPRESS.COM

Avi Loeb elmondta, tovább folytatják a kutatást a CNEOS 20140108 becsapódási körzetében abban bízva, hogy sikerül ráakadniuk az objektum egy nagyobb darabjára, ami lényegesen lerövidíthetné a szferulák eredetének pontos megválaszolását.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...