33.3 C
Budapest
2022. augusztus. 15. hétfő

Döbbenetes bejelentést tett Vuhan polgármestere: információkat tartottak vissza a koronavírusról (18+)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Zhou Xianwang, a kínai koronavírus központjának tartott Vuhan polgármestere bevallotta, nem tájékoztatták időben az embereket a halálos járvány kitöréséről, ami gyorsabban terjedt, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett.

Zhou a CCTV kínai állami televízióban elmondta, a teljes zárlatot megelőzően nagyjából öt millió ember hagyta el a várost.

Egyrészt nem adtuk közre időben a rendelkezésre álló, vírussal kapcsolatos információkat, másrészt ezeket az információkat nem használtuk arra, hogy javítsunk a helyzeten”  idézi a Daily Mail a kínai polgármestert, aki azt is hozzátette, reméli, az emberek megértik, miért kellett karantén alá vonni a teljes várost

Illusztráció. Koronavírus-kartantén, Kína

 „A koronavírus egy fertőző betegség, amit az erre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kellett kezelnünk és a nyilvánosság elé tárnunk. Helyi önkormányzatként, ha információhoz jutunk is hozzá, egyeztetnünk kell a felsőbb szintekkel és meg kell várnunk a jóváhagyást, hogy közölhessük azokat. Sokan azonban ezt nem értették meg” – mondta.

Kínában a 11 milliós lakosságú kínai város, Vuhan mellett több tucat nagyváros van karantén alatt csütörtök óta. Ennek ellenére az elmúlt napokban megduplázódott a vírusban elhunytak száma: hétfőn a hivatalos statisztikák szerint már 81 halálos áldozatról tudni, a fertőzöttek száma pedig 2800-ra emelkedett.

Ezen az interaktív térképen nyomon követhetitek a vírus terjedését.

Világviszonylatban, 20677 fő fertőzött van, 427 fő halt meg, viszont 697 fő életét meg lehetett menteni a biztos haláltól – sajnos, a rossz számok emelkednek – megnézhetitek a fenti interaktív térképen!

Daily Mail, 

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

„Kicsit meg vagy hízva!” – durván nekimentek a kommentelők Kulcsár Edinának

A napokban a TV2 bejelentette a Dancing with the Stars új, harmadik évadának párosait, akik között ott lesz Kulcsár Edina is,...

Életveszélyes időszak kezdődik Magyarországon – figyelmeztet a minisztérium

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban. Jelezték,...

Lebukott a Vodafone, milliókra bírságolták meg őket: így kompenzálják az érintett vásárlókat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a...

Megfosztaná az embereket a tulajdonuktól a Világgazdasági Fórum – írja a bitkoinbazis.hu

A 2020-as COVID-19 világjárvány alatt a világ bankjai, multinacionális vállalatai és nemzetközi szervezetei elkezdték népszerűsíteni a nagy visszaállítás...
facebook