4.7 C
Budapest
2023. január. 31. kedd

Döbbenetes állítás a bíróságon: lopott volt a népszerű magyar sorozat – Többszázmilliós perbe fogta egy nő Kalamár Tamást – Kövesse velünk a tárgyalást!

Dátum:

Megosztás:

Kalamár Tamást kétségkívül megilleti a magyar sorozatok atyja kifejezés.

A tévés szakember pályafutása során nézők millióit csábította a képernyők elé alkotásaival, elég csak a Barátok köztöt vagy a Szeress most!-ot említenünk.

2022 márciusában azonban robbant a bomba, miszerint a sztárproducert plágiummal vádolták meg az Oltári csajok című sorozata miatt. Dr. Köbli-Sík Viktória ugyanis azt állítja, hogy az említett sorozatban Szerelemkereső című regényét dolgozták át, ám ezt sehol sem tüntették fel, arról nem is beszélve, hogy ő egyetlen forintot sem kapott a produkció után.

A legfrissebb hírek itt!

Kalamár Tamás most a bíróságon néz szembe az őt árt vádakkal, méghozzá egy többszázmilliós plágiumper során. Kövesse velünk az eseményeket!

9:25 – Az ötödik szakértői vélemény szerint nincs átfedés a két mű karakterei között, illetve a történet szálai is eltérőek.

9:13 – A mai tárgyaláson a szakértők meghallgatásával folytatódik az ügy.

Az írónő – mivel nem tudott jelen lenni a tárgyaláson – egy hosszú, 70 oldalas dokumentumot küldött el a bíróságnak, amelyben táblázatokkal, ábrákkal és hosszas érveléssel támasztja alá, hogy a saját regényében és az Oltári csajok című sorozatban milyen azonosságok vannak.

A hivatalos szakértői véleményekre a bíróság egy testületet bízott meg. A testület négy véleményt fogalmazott meg, ám ezek egymásnak ellentmondanak, ugyanis az első három vélemény szerint valóban sok az azonosság a két mű között, míg a negyedik szerint semmilyen szerzői jogi felhasználás nem történt, mivel a karakterek és a történetszálak között sok az eltérés, az azonosságok pedig leginkább klisések.

A legfrissebb hírek itt!

Ezért a bíróság ötödször is felkérte a testületet, hogy oldják fel ezt az ellentmondást.

8:30 – – tárgyalás kezdetét vette a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság épületében. Dr. Köbli-Sík Viktória nem tudott megjelenni, mert külföldön ragadt. Ugyan korábban kérte, hogy halasszák el a tárgyalást, a bíróság erre nem adott erre lehetőséget, mivel nem kötelező a jelenléte. Kalamár Tamás azonban jelen van a tárgyaláson.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Elfelejtette összefogni köntösét Szőke Zsuzsi, mielőtt magát fotózta – kép

Meglepően merész fotót mutatott magáról a TV2 sztárja, Szőke Zsuzsi, akit a Dancing with the Starsból ismert meg...

Az MTVA fegyveres biztonsági őrei a földön húzták Varju Lászlót – a DK kifogásolja, hogy Varju Lászlót marasztalta el a bíróság..

Bűnösnek mondta ki a bíróság a DK-s Varju Lászlót garázdaságban és a választás rendje elleni bűntettben „A Varju László...

Ekkor lesz vége a háborúnak és ennyi veszteség lesz a szembenálló feleknél – a mesterséges inetlligencia válaszol..

Kérdésünkre „válaszolva” a ChatGPT felidézte a háború okait, körüljárta a putyini Oroszország végét, valamint azt is, hogy Ukrajna...

Magyarországot nem szállít fegyvereket Ukrajnának, ás most már Csehország és Szerbia sem.. – videó

Szerbia és Csehország sem küld fegyvert a háborúban részt vevő országoknak – szögezték le az ország vezetői egy...