33.3 C
Budapest
2022. augusztus. 15. hétfő

Döbbenetes állapotok voltak a peresztegi húsüzemben

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1/Hiradó

Egér rágta húsokat, koszt, mocskot, borzalmas állapotokat találtak az ellenőrök egy húsüzemben Sopron közelében. A szennyvíz például a kolbászok érlelésére használt helyiségbe folyt. Több megye boltjaiba is vittek innen árut. Csaknem 10 tonna élelmiszert kell megsemmisíteni, az üzemet bezárták, a cég milliós büntetést kaphat.

Sokkoló látvány fogadta a Nébih ellenőreit a peresztegi húsüzemben. Amikor beléptek, a ládamosó helyiségben épp dugulás volt, ezért a szennyvíz befolyt abba a helyiségbe, amelyikben a kolbászt érlelték. A húsokat vastagon borította a penész – számolt be Híradónk.

Nébih ellenőreit a peresztegi húsüzem

Az eszközfertőtlenítő berendezéseket egyáltalán nem üzemeltették. Nem volt csapvíz sem a mosogatásához, takarításhoz egy fatüzelésű kazán nyitott tartályából nyerték a vizet.

Az egerek jól éltek

A pácolós hűtőkamrában levált az ajtókeret és sérült volt a padló is. Ráadásul egérrágás nyomait találták az ott tárolt disznósajton. Sőt, némelyik terméken egérürülék is volt.

Nébih ellenőreit a peresztegi húsüzem

Az épületen kívül sem volt jobb a helyzet. Az ellenőrzéskor éppen sertésfejet főztek, de a zsírsütéshez használt üstöt is az udvaron helyezték el.

Együtt tárolták a selejtet és az élelmiszert

Nem volt az állati eredetű hulladék tárolására alkalmas tároló sem. A selejtet pedig jelölés nélkül, a fogyasztható élelmiszerekkel együtt tárolták.

A bolt főleg Győr-Moson-Sopron megyébe szállított, de máshova is került a húskészítményekből.

Lehúzták a rolót

A Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője azt mondta: a súlyos hiányosságok miatt egyelőre nem működhet tovább az üzem.

„Azonnali hatállyal felfüggesztettük az egység működését és összesen 120 tétel, mintegy 9,5 tonna terméket vontunk ki a forgalomból, illetve köteleztük a vállalkozást, hogy a még forgalomban lévő termékeit azonnal hívja vissza” – tette hozzá Helik Ferenc.

A szakember kiemelte: a dolgozókkal is voltak problémák. Egyiküknek sem volt ugyanis érvényes egészségügyi nyilatkozata.

Az üzem milliós bírságra számíthat a szabálytalanságok miatt.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Életveszélyes időszak kezdődik Magyarországon – figyelmeztet a minisztérium

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban. Jelezték,...

Lebukott a Vodafone, milliókra bírságolták meg őket: így kompenzálják az érintett vásárlókat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a...

Megfosztaná az embereket a tulajdonuktól a Világgazdasági Fórum – írja a bitkoinbazis.hu

A 2020-as COVID-19 világjárvány alatt a világ bankjai, multinacionális vállalatai és nemzetközi szervezetei elkezdték népszerűsíteni a nagy visszaállítás...

Óvodába vitte a Viszkis a kislányát.. Bár ne tette volna..!! Ilyen gyomorforgató módon fogadta őket a többi szülő, csak mert az apukája bankrabló volt..

Megváltoztatta a szerelem és Anna lánya születése Ambrus Attila életét, ám az egykori Viszkis rabló mégsem szabadul a...
facebook