26.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Döbbenet: elvitte a mentő, majd napokig fogalma sem volt egy budapesti családnak, hol van a hozzátartozójuk

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Két napig nem tudta egy család, hol van 92 éves hozzátartozójuk, miután hétfőn kórházba szállították Budapesten. Csak később derült ki, hogy a nő a budai Kútvölgyi Kórházba került, koronavírusos, infúzión van.

Az RTL Híradó riportja szerint a kerületi ügyelet hívott mentőt az asszonyhoz, miután a családtagjaitól bejelentést kaptak, hogy rosszul van.

„Csúnyán köhögött, nem vett magához ételt, csak minimálisat, és inni is csak pár kortyot ivott” – mesélte Földi András, a nő lányának élettársa a Híradónak. Mint kiderült, súlyos kiszáradási tünetei voltak, így a mentők a Honvédkórházba szállították, legalábbis a családnak ezt mondták. A hozzátartozók megadták az elérhetőségeiket, később pedig hívták is a kórházat, arról érdeklődve, hogy van a mama. Ott azt mondták nekik, nálunk nincs ilyen beteg.

Ezt követően az asszony családja kétségbeesetten telefonálni kezdett, hívták az Országos Mentőszolgálatot, ám megnyugtató választ onnan sem kaptak, tudomásuk sem volt a betegről.

Végül a háziorvossal beszélt a család, a doktornak ugyanis felhatalmazása van arra, hogy a rendszerben lássa, milyen ellátást kap a hozzá tartozó beteg. Ekkor derült ki, hogy az idős nőt a Kútvölgyiben kezelik koronavírussal.

Dr. Zacher Gábor, a kerületi ügyeletet üzemeltető cég vezetője elmondta: betegszállítót küldtek az asszonyhoz, ezért nem tudott róla az Országos Mentőszolgálat. Szerinte a Honvédkórház hibázott, amikor a rendszerbe nem vették fel a beteget és adminisztráció nélkül tovább küldték a Kútvölgyibe koronavírus gyanújával.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu
Illusztráció: Northfoto

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Újra bálna tűnt fel a Szajnában – képek

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin...

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...
facebook