Hirmagazin.eu
Főoldal » Döbbenet a Balatonon: ettől rettegnek a lakosok
Állatvilág

Döbbenet a Balatonon: ettől rettegnek a lakosok

Egy siófoki csoportban került megosztásra az a bejegyzés, amely aztán nagy lavinát indított el az állatvilág miatt aggódó lakosok körében.

Elcsendesedett a Sió partja – erről írt őszinte bejegyzésében egy siófoki nő. Tünde egy helyi Facebook csoportban osztotta meg gondolatait: megdöbbenve tapasztalta, hogy teljesen ki lett vágva a csatorna nádja, ráadásul fel is töltötték vízzel, pont a fészkelési időszakban.

Mindenki ezt olvassa most!

A nád és a sás elburjánzott, és kiváló fészkelési helyet biztosítva a vízi madaraknak. Ezek a fészkek most víz alá kerültek, a benne lakók pedig megfulladtak. Tegnap egy vízityúk keringett egy kiálló sás tömb fölött… lehet, hogy a fészkét kereste. Rengeteg vízipókot (vagy hasonlót) láttunk, azokat is kimosta a víz” – idézte a szóban forgó posztot a Ripost, amelyhez írója később látványos és elkeserítő fotókat is csatolt. Ezeken látszik, ami a bejegyzésben is ki van emelve: ha nem lenne elég a nád hiánya, a vízben felgyülemlett szemét és a kosz is fojtogatja az állatokat.

A nő által leírt állapotokat mások is tapasztalták, ahogy az a hozzászólásokból is kiderült:

„Én itt lakom a parton, láttam a kacsák és egyéb kis állatok kétségbeesett röpködését, kiabálását, nem értettem, mi történt. Másnap láttam, milyen magas a vízszint a Sióban.”

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Az eredeti poszt szerzője, Tünde, illetve a Ripost is felkereste az üggyel kapcsolatban a a helyi vízügyi hatóságot. A hölgynek azt válaszolták, hogy “szakemberrel egyeztettek és minden rendben”, míg a lapnak arról számoltak be, nem történt fa- és nádkivágás, a zsilip lezárása pedig a Balaton emelkedésének megállítása miatt volt szükséges.

„A vízeresztés megvalósítása során fokozott figyelemmel kísérjük a Sió-csatorna és a csatorna melletti területek állapotát, a bejelentésben szereplő tömeges élőlény elhullást, élővilágban okozott jelentős kárt nem tapasztaltunk” – írták, hozzátéve: rendszeresen eltávolítják a víz felszínén úszó szemetet, amelyet engedéllyel rendelkező hulladéklerakón helyeznek el.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nem csacsiság: ez a szamár tényleg tud énekelni – videó

Mazsi

A pingvinek csupán a savanyú és a sós ízeket érzékelik

info

Ilyet se láttunk még: kocsiba pakolta zsákmányát a mókus

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....